Solidaritate si rugaciune pentru tarile arabe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Solidaritate și rugăciune pentru țările arabe

[2012-02-09]
În Siria nu încetează dura represiune asupra protestatarilor împotriva regimului președintelui Bashar al Assad. Potrivit unor surse confirmate, în doar 24 de ore au fost ucise aproximativ 120 de persoane. Homs este orașul țintă al atacurilor trupelor fidele președintelui. Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a anunțat că în curând va începe o acțiune comună - a Națiunilor Unite împreună cu Liga Arabă, în vreme ce, din Statele Unite ale Americii, președintele Obama cere demisia președintelui sirian.
Patriarhul melkit al Antiohiei și întregului Orient, Alexandriei și Ierusalimului, Preafericitul Grigore al III-lea Laham, a îndemnat - în scrisoarea pentru Postul Mare 2012 - la rugăciune și la solidaritate în favoarea țărilor arabe, citim pe situl Radio Vatican. "În tragicele situații actuale din țările noastre arabe, mai ales din Siria, îi îndemnăm pe preoții și credincioșii noștri să facă din Postul Mare un timp de rugăciune și mijlocire, de pocăință pentru pace, solidaritate, unitate și concordie, pentru dialog și respect între toți cetățenii". Patriarhul melkit invocă protecția lui Dumnezeu asupra tuturor țărilor arabe și îi îndeamnă pe preoți și credincioși "să redescopere bucuria experienței creștine".
"Noua evanghelizare este încurajarea de care au nevoie comunitățile obosite. Viața spirituală și aprofundarea acesteia sunt mijloace eficiente pentru depășirea bolilor moderne". Preafericitul Grigore al III-lea îndeamnă mai ales ca, în perioada Postului Mare, să se redescopere dimensiunea tăcerii. "Este important ca noile generații să fie educate în spiritul tăcerii și al calmului, mai ales în activitățile lor". "Este important de asemenea", a mai subliniat Patriarhul Grigore al III-lea, "să se insiste asupra ascezei creștine, asupra misticii și mortificării". În schimb, pe tinerii seminariști, Patriarhul îi sfătuiește "să facă să crească intimitatea și familiaritatea cu Cristos și Cuvântul lui Dumnezeu".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 944, Ultimul acces: 2024-04-12 10:03:31