Vizita PS Petru Gherghel in localitatea natala a Episcopului martir Anton Durcovici - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita PS Petru Gherghel în localitatea natală a Episcopului martir Anton Durcovici

[2012-02-09]
Preasfințitul Petru Gherghel, în drum spre Roma, însoțit de pr. Mihai Budău și pr. Claudiu Iștoc, a făcut o vizită, în ziua de 2 februarie 2012, în Bad Deutsch-Altenburg (Austria), localitatea natală a Episcopului martir Anton Durcovici. El a ținut în mod deosebit să viziteze expoziția de fotografii ale Episcopului martir dr. Anton Durcovici și să admire portretul mozaic din capela Sfânta Elisabeta, unde se află și o urnă cu pământ din cimitirul unde se presupune că a fost înmormântat, în Sighetu Marmației, urnă asemănătoare celei din Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Iași. În cadrul Sfintei Liturghii din sărbătoarea Prezentarea la Templu a Domnului nostru Isus Cristos, Preasfințitul a salutat comunitatea parohială, aflăm de pe Ercis.ro.
La predică, Episcopul Gherghel, după ce a propus o scurtă meditație referitoare la sărbătoarea zilei, a făcut referire la textul Sf. Paul din Scrisoarea către Romani (8,35): "Ce ne poate despărți de dragostea lui Cristos?" Și a spus despre Episcopul Durcovici că "nici frigul, nici foamea și nici torturile din închisorile unde a fost târât nu l-au despărțit de dragostea de Dumnezeu și de Biserica Sa". Preasfințitul Petru a explicat de ce, chiar acum, în timpul vitregiilor iernii, se îndreaptă spre Cetatea Eternă a Vaticanului: el dorește să se intereseze de procesul de beatificare a Episcopului martir Anton Durcovici. Mai ales în ultimii ani, s-au intensificat rugăciunile și dorințele credincioșilor Diecezei de Iași, pentru ca păstorul martir al Diecezei de Iași să fie cât mai curând ridicat la cinstea altarelor. Aceeași dorință și preocupare se constată și în localitatea natală a Episcopului martir.
Episcopul Gherghel a arătat că urmează să se întâlnească cu pr. drd. Isidor Iacovici, promotorul cauzei de beatificare, și cu Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților. Preasfințitul Petru a mulțumit comunității locale din Bad Deutsch-Altenburg și pr. paroh și decan Pavel Balint pentru ospitalitate și pentru grija de a organiza celebrările și procesiunile în amintirea Episcopului martir Anton Durcovici, precum și pentru efortul de a face cunoscută personalitatea acestuia și în țara și localitatea natală. La încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul, împreună cu pr. Balint, a dat binecuvântarea cu lumânările binecuvântate în cinstea Sf. Blaziu și s-a întâlnit cu membrii comunității parohiale.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 965, Ultimul acces: 2024-04-08 01:25:16