Familia, leagan al vietii: tema Anului Pastoral 2012 in Eparhia de Cluj-Gherla - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familia, leagăn al vieții: tema Anului Pastoral 2012 în Eparhia de Cluj-Gherla

[2012-02-09]
Într-o circulară dată de PS Florentin Crihălmeanu în 16 decembrie 2011, și publicată recent pe BRU.ro, se anunță tema anului pastoral în Eparhia de Cluj-Gherla: "Familia, leagăn al vieții". Practic și în 2012, ca în 2011, familia este în centrul anului pastoral. Alegerea temei, spune Episcopul în circulară, s-a făcut "la propunerea membrilor Biroului pastoral eparhial". Motoul este luat din exortația apostolică Familiaris Consortio, nr. 28: "Rolul fundamental al familiei este slujirea vieții". Cităm din circulară:
"Am fost încurajați în această alegere și de roadele bune aduse de anul 2011 în privința pastorației familiei la diferite nivele. Astfel au fost organizate conferințe, cursuri de formare, cateheze și un simpozion internațional cu teme actuale privind instituția familiei. De asemenea au fost alcătuite asociații ale familiilor la nivel local și au fost stabiliți responsabilii cu pastorația familiilor la nivelul protopopiatelor, au fost organizate întâlnire specifice la nivel local și o întâlnire a familiilor la nivel eparhial, au fost publicate articole lunare și cărți pe teme privind familia. [...] Recomandăm și pentru anul 2012, onoratului cler și persoanelor consacrate să se alăture inițiativelor propuse la nivel eparhial prin organizarea unor acțiuni pastorale la nivel local colaborând cu responsabilii rânduiți și să transmită iubiților credincioși acțiunile la care sunt chemați să participe."
La ultima ședință cu preoții din decembrie 2011, PS Florentin a făcut publică tema, iar credincioșilor le-a anunțat-o prin scrisoarea pastorală de Crăciun. Fiecare parohie a primit câte un afiș cu Anul Familiei 2012, iar la sfințirea caselor, preoții au dat în fiecare familie greco-catolică o iconiță cu Preasfânta Familie, pe spatele ei fiind scrisă următoarea rugăciune: "Tată Ceresc, privește cu dragoste spre familia noastră, revarsă asupra ei harurile mântuitoare dobândite prin jertfa Fiului Tău și primește rugăciunile noastre întru altarul Tău cel mai presus de ceruri. Binecuvântează-ne cu harul Spiritului Tău cel Sfânt și apără familia noastră de lucrarea celui rău și de pericolele acestei lumi, ajutând-o să crească în credință, speranță și iubire, păstrând în mijlocul ei unitatea, pacea și înțelegerea. Luminează-ne mințile pentru a ne crește în credință copiii și călăuzește-ne pașii pentru ca să ajungem la viața cea veșnică umblând pe calea poruncilor Tale. Că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție mărire înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Spirit, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Preasfântă Fecioară Maria, Regina familiilor, roagă-te pentru noi. Sfinte Iosif, Ocrotitorul familiilor, roagă-te pentru noi."
Legături:
•Textul circularei

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 954, Ultimul acces: 2024-04-12 02:28:00