Comunitatea internationala invitata sa ajute Sahelul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunitatea internațională invitată să ajute Sahelul

[2012-02-10]
În această dimineață, Sfântul Părinte a primit în audiență în Vatican douăzeci și cinci de membri ai Fundației Papa Ioan Paul al II-lea pentru Sahel (regiunea sub-sahariană a Africii care include țările de pe coasta de vest și din partea centrală a continentului). Fundația a apărut după o călătorie a Pontifului de origine poloneză în Africa, data oficială a înființării fiind considerată 22 februarie 1984. Este implicată în administrarea și protejarea resurselor naturale, în lupta împotriva secetei și deșertificării, în dezvoltarea rurală și reducerea sărăciei prin implicarea populațiilor locale.
În discursul său, Papa Benedict al XVI-lea a amintit cum în ultimele luni Sahelul "a fost serios amenințat de o semnificativă scădere a rezervelor de hrană și de foamete, provocată de ploile puține și de înaintarea inexorabilă a deșertului. Îndemn comunitatea internațională să se preocupe de sărăcia extremă a acestor oameni, a căror condiții de viață sunt în continuă deteriorare. Și încurajez și sprijin eforturile făcute de organizațiile ecleziale care acționează în acest domeniu." În unele țări în care Fundația acționează, este prezentă și religia islamică. În acest context, Papa Benedict și-a exprimat satisfacția pentru bunele relații care există în raport cu musulmanii și a subliniat "importanța la a dă mărturie despre faptul că Cristos este viu, că iubirea Sa merge dincolo de toate religiile, rasele și culturile". În final Sfântul Părinte a subliniat că "Africa este un continent al speranței pentru Biserică [...] un continent al viitorului".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1035, Ultimul acces: 2024-04-10 15:17:30