Presedintele francez spune nu eutanasiei si "casatoriilor" homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Președintele francez spune nu eutanasiei și "căsătoriilor" homosexuale

[2012-02-15]
Președintele francez Nicolas Sarkozy, supus presiunii de către socialiști pe tema poziției sale despre viață și familie, a afirmat că nu dă înapoi. Într-un recent interviu pentru publicația "Le Figaro", Sarkozy își reafirmă punctul de vedere conservator asupra mai multor probleme sociale și economice. Spre deosebire de principalul oponent pe care îl va avea la următoarele alegeri prezidențiale, socialistul Francois Hollande, Sarkozy a spus pentru "Le Figaro" că nu este în favoarea "căsătoriilor" homosexuale, deoarece "ar deschide poarta spre adopții".
"În vremurile de încercare, când societatea noastră încearcă să reziste, nu cred că este necesar să diluăm imaginea acestei instituții sociale esențiale care este căsătoria", a spus președintele francez. În timp ce susține întărirea anumitor drepturi pentru homosexuali, precum cele de moștenire, se opune creării conceptului de "uniune civilă" deoarece ar "tinde să dăuneze instituției căsătoriei". "Știu că există situații particulare în care persoane homosexuale își asumă în mod perfect rolurile parentale. Dar nu cred că de aici ar fi necesar să fixăm în lege o nouă definiție a familiei", a susținut el.
Președintele și-a reafirmat și opoziția față de legalizarea eutanasiei. "Eutanasia legalizată ar putea să ducă la excese periculoase și ar fi împotriva conceptului nostru de demnitate a persoanei umane." Viziunea pro-life și pro-familie a lui Sarkozy a fost afirmată în ultimele luni și de parlamentul francez și de Consiliul Constituțional, curtea supremă a țării, în voturile ce au respins legalizarea eutanasiei și a "căsătoriilor" homosexuale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 941, Ultimul acces: 2024-03-23 17:15:07