Corul Abatiei Westminster va canta in Bazilica San Pietro - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corul Abației Westminster va cânta în Bazilica San Pietro

[2012-03-06]
Corul Abației Westminster din Londra, Anglia, va cânta alături de Cappella Musicale Pontificia, sau Corul Capelei Sixtine, în ziua de 29 iunie 2012, în cadrul unui eveniment care va fi transmis în întreaga lume. Corul din Westminster a fost invitat în Vatican de Mons. Massimo Palombella, dirijor al Corului Capelei Sixtine. Un comunicat comun făcut public marți, 6 martie 2012, arată că "acest important eveniment ecumenic constituie prima oară în istoria lui de peste 500 de ani când Corul Capelei Sixtine își unește forțele cu un alt cor. Invitația la Roma a venit după ce Papa Benedict al XVI-lea a vizitat Abația Westminster în septembrie 2010, participând aici la rugăciunea de seară și rugându-se la mormântul Sf. Edward Mărturisitorul, împreună cu Arhiepiscopul anglican Rowan Williams de Canterbury, ca parte a vizitei sale în Anglia și Scoția".
Vorbind despre apropiata vizită, primatul Bisericii Anglicane a arătat că Sf. Petru este patronul atât al Bazilicii Vaticanului cât și al Abației Westminster, așadar "celebrarea împreună a mărturiei și exemplului lui apostolic ne amintește cu putere de chemarea ca Bisericile noastre să fie amândouă astăzi fidele deplinătății apostolice a Evangheliei". Cele două coruri vor cânta împreună la primele Vespere din Bazilica San Paolo fuori le mura, în 28 iunie, și la Liturghia din Bazilica Vaticanului, în dimineața zilei de 29 iunie. Corul Abației Westminster va merge și la mănăstirea benedictină din Montecassino, pentru a cânta la Vespere și la Sfânta Liturghie împreună cu comunitatea monastică, la mormântul Sf. Benedict. Călugării benedictini au pus bazele unei tradiții a rugăciunii zilnice care continuă până în această zi în Abația Westminster, înființată în anul 960.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 910, Ultimul acces: 2024-05-03 10:28:57