Crestinii irlandezi socati: s-a furat inima unui sfant drag lor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Creștinii irlandezi șocați: s-a furat inima unui sfânt drag lor

[2012-03-06]
Furtul recent al inimii unui sfânt irlandez din secolul XII dintr-o biserică din Dublin i-a șocat pe creștinii din zonă. "Tot ce cer este ca cel care a luat-o să o returneze și nu va fi întrebat nimic. Este fără valoare dacă o deține o persoană, dar pentru Catedrala și pentru comunitatea noastră, comunitatea din Dublin în general... noi plângem după ea, efectiv", a declarat reverendul Dermot Dunne pentru CNA.
Inima Sf. Laurence O'Toole a fost furată din Catedrala din Dublin la 3 martie, între 9.30 și 12.30, și încă nu a fost recuperată. Conform pr. Dunne, creștinii din capitala Irlandei sunt devastați "că cineva îi lipsește de o legătură specială" cu istoria și cu fondatorul lor. În timp ce Catedrala cu hramul Cristos aparține de Biserica Anglicană, rev. Dermot a subliniat că și Dieceza catolică și cea anglicană îl venerează pe Sf. O'Toole ca patron al orașului. "Reacția emoțională la această faptă oribilă este impresionantă", a spus rev. Dunne. "Arată când de adânc a pătruns Laurence O'Toole în inimile oamenilor."
Sf. O'Toole a înființat ordinul augustinian în capitala Irlandei și "este venerat ca cel care a adus credința în Dublin". În timpul unui pelerinaj la Roma, Sf. O'Toole a murit în Normandia. Trupul său a fost înmormântat în Franța, dar inima a fost înapoiată Irlandei, "deoarece aici s-a aflat cu adevărat cu inima, în viața Dublinului", a spus preotul anglican. "Este de neimaginat că cineva a vrut să fure așa ceva." Relicva era păstrată de mai bine de 800 de ani într-o cutie din lemn în formă de inimă pusă într-o cușcă de oțel. Poliția irlandeză a demarat investigația dar nu are încă rezultate. Rev. Dunne este încrezător că poliția va recupera relicva, așa cum a făcut cu relicvele Sfintei Cruci, furate din Abația Sf. Cruce anul trecut.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 903, Ultimul acces: 2024-04-29 15:41:54