Vizita Cardinalului Justin F. Rigali la Blaj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita Cardinalului Justin F. Rigali la Blaj

[2012-03-06]
În data de 1 martie 2012, Eminența Sa Cardinalul Justin F. Rigali, Arhiepiscop emerit de Philadelphia și președinte al Comisiei de Ajutor pentru Europa Centrală și de Est a Conferinței Episcopale Catolice din Statele Unite ale Americii, împreună cu Preasfinția Sa John Gajdos și cu Directorul acestei Comisii, dl. Ph. D. Declan C. Murphi, s-au aflat într-o vizită la Blaj, însoțiți fiind de către dr. Monika Kleck, referentul pentru România din partea Organizației Renovabis din Germania.
Distinsa delegația a fost primită mai întâi de către Cardinalul Lucian Mureșan, la sediul din castelul mitropolitan, unde au fost prezentate și discutate aspecte diverse ale pastorației și administrației din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, discuții continuate și în timpul prânzul oferit de gazdă oaspeților. Au fost vizitate apoi Catedrala arhiepiscopală majoră "Sfânta Treime" și Institutul Teologic blăjean, în capela căruia Eminența Sa adresat un cuvânt de salut studenților teologi, după care a avut loc o întâlnire cu rectorul Institutului teologic și cu corpul profesoral al Facultății de teologie din Blaj.
În cadrul programului de la Blaj distinșii oaspeți au vizitat apoi diverse proiecte derulate de către Asociația Caritas Mitropolitan și au avut o întâlnire cu responsabilii diferitelor direcții și compartimente, unde au discutat despre proiectele de viitor și eventualele colaborări concrete. În după amiaza aceleiași zile, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei majore, s-a bucurat de vizita la sediul Curiei a delegației străine, găzduind oaspeții până după cină, când aceștia au plecat spre Cluj-Napoca. (după materialul biroului de presă al Mitropoliei Blaj)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2024-04-29 15:42:07