Impotriva discriminarii crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Împotriva discriminării creștinilor

[2005-06-14]
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) organizează o conferință internațională în 8 și 9 iunie în Cordoba, Spania, pe tema "Anti-semitismul și alte forme de intoleranță". Arhiepiscopul Antonio Canizares de Toledo, Spania, președintele delegației Sfântului Scaun, s-a adresat în timpul sesiunii de deschidere a conferinței, precum și în timpul celei de-a cincia sesiuni, dedicată "combaterii discriminării și intoleranței împotriva creștinilor și membrilor altor religii".

"Biserica Catolică", a afirmat Arhiepiscopul Canizares în discursul său publicat astăzi, "condamnă discriminarea și subliniază nevoia de evitare a intoleranței, care aproape întotdeauna se transformă într-o limitare a drepturilor și libertăților, și poate merge până la marginalizarea și oprimarea ființelor umane și a comunităților de care aceștia aparțin. Delegația Sfântului Scaun dorește astfel să sublinieze încă o dată faptul că, în aria geografică acoperită, intoleranța și discriminările îndreptate împotriva creștinilor și a membrilor altor religii reprezintă un fenomen îngrijorător. Acest fenomen trebuie combătut cu aceeași hotărâre cu care trebuie să combatem anti-semitismul și discriminarea împotriva musulmanilor. [...] Este de asemenea necesară evitarea creării unei ierarhii între anti-semitism și discriminările împotriva musulmanilor și discriminările împotriva creștinilor."

Arhiepiscopul de Toledo a conchis exprimându-și speranța că această conferință "va deveni o ocazie propice pentru ca OSCE să se angajeze la înființarea unor mecanisme și instrumente efective de combatere și contracarare a prezentărilor false și cu prejudecăți a creștinilor și a membrilor altor religii în mass-media și în educație; și va încuraja contribuția reală a Bisericilor și comunităților religioase la viața publică a națiunilor." (SE05-10403)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1035, Ultimul acces: 2021-04-09 21:21:00