Manifestari dedicate Zilei Nationale la Ramnicu Valcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Manifestări dedicate Zilei Naționale la Râmnicu Vâlcea

[2012-12-01]
În Arhiepiscopia Râmnicului, la 1 decembrie 2012, s-au desfășurat o serie de evenimente religioase și culturale dedicate zilei unității naționale a românilor.
Manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea „Zilei Naționale a României” au început în Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești, oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Gherasim Viorel Vladimir Hațegan, de la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” Gruiul Lupului, a fost hirotonit întru ierodiacon, iar părintele ierodiacon Alexie Andrei Alexandru, tot de la Mănăstirea Gruiul Lupului, a fost hirotonit întru ieromonah pe seama acestei chinovii.
După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, urmată de un Te Deum de mulțumire pentru binefacerile aduse de Dumnezeu asupra conducătorilor țării și asupra poporului român dreptcredincios.
La final, după cum ne informează Arhidiacon Ioan Liviu Găman, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură dedicat momentului aniversar.
Tot, astăzi, de la orele 10.00, la Monumentul Independenței din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat un ceremonial militar religios, dedicat „Zilei Naționale a României”. La 1 decembrie se împlinesc 94 de ani de la înfăptuirea unității naționale a românilor într-un singur stat (1918-2012), eveniment consacrat după Decembrie 1989 ca Ziua Națională a României.
Pentru toți eroii neamului care își odihnesc osemintele în glia străbună, s-au înălțat rugăciuni în cadrul unei slujbe religioase, oficiată de un sobor de preoți și diaconi de la parohiile din municipiu în frunte cu Pr. Ion Predescu – Consilier Social-Misionar în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
La manifestările prilejuite de aceste evenimente desfășurate la Monumentul Independenței din centrul orașului, au participat numeroși râmniceni. Aici, reprezentanții tuturor instituțiilor statului, ai partidelor politice și ai altor organizații au depus coroane de flori și jerbe de flori în memoria eroilor neamului. În încheiere a avut loc o paradă militară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 803, Ultimul acces: 2024-05-15 04:00:19