Tundere in monahism in Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tundere în monahism în Arhiepiscopia Târgoviștei

[2012-12-04]
La Mănăstirea Stelea din Târgoviște, Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a săvârșit vineri, 30 noiembrie, slujba tunderii în monahism pentru cinci tineri, care au ales să-și închine viața slujirii Mântuitorului Hristos.
După ce au parcurs toate etapele premergătoare asumării votului monahal, tinerii au primit tunderea în monahism. Trei dintre ei au fost închinoviați la Mănăstirea Bunea, unu la Mănăstirea Stelea, și unu la Mănăstirea Runcu-Cucuteana.
După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, citat de "Ziarul Lumina"ceremonia a avut loc în prezența unor membri ai Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a unor monahi și monahii din cele 12 mănăstiri ale eparhiei noastre și a numeroși credincioși. În cuvântul său de învățătură, Înalt Preasfințitul Nifon a evidențiat rolul monahilor, deosebit de important pentru activitatea pastoral-misionară a Bisericii noastre: ei sunt modele de rugăciune și viață duhov-nicească.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1057, Ultimul acces: 2024-04-19 05:44:31