Modele de buna practica in reintegrarea fostilor detinuti prezentate la Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Modele de bună practică în reintegrarea foștilor deținuți prezentate la Arhiepiscopia Târgoviștei

[2012-12-12]
Miercuri, 12.12.2012, la sediul Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a avut loc un eveniment de informare din cadrul campaniei care se desfășoară în Proiectul „SOCIAL - Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate", cu scopul de a prezenta activitățile specifice derulate și pentru a promova economia socială și modelul întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect, după cum ne-a relatat Pr. Cons. patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.
În timpul întâlnirii s-au abordat teme diverse, participanții primind informații cu privire la proiectului SOCIAL și modalitățile de lucru pentru reintegrarea foștilor deținuți care au fost folosite.
Au fost prezentate etapele de realizare a Punctelor de Informare și Sprijin și a Rețelelor de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara, conceptele de economie socială și cele două întreprinderi sociale realizate în proiect.
Participanții și-au arătat interesul pentru economia socială și au prezentat idei de mici astfel de întreprinderi pe care le-ar putea iniția. În același timp, însă, s-a subliniat faptul lipsa legislației pentru definirea funcționării acestor tipuri de inițiative economice are un efect negativ asupra celor doritori să se implice.
Cei prezenți au manifestat un interes deosebit pentru posibilitățile pe care le dă economia socială în scopul consolidării stabilității social-economice a comunităților și perspectivele pe care le-ar putea avea astfel de inițiative înființate în cadrul sau în cooperare cu parohiile. De asemenea, mulți dintre participanți au prezentat modul cum unele parohii din zonă cooperează cu persoanele aflate în detenție în penitenciarele de pe raza eparhiei. A fost evidențiat faptul că pentru foștii deținuți nu există prea multe șanse și alternative de reîncadrare în muncă din cauza stigmatului de fost deținut.
Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Dna Doina Iordache și Pr. Consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc.
Proiectul „SOCIAL - Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate" este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia,fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2024-04-26 21:46:14