Biserica in societatea digitala (II) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica în societatea digitală (II)

[2005-06-12]
Congresul "Biserica în societatea digitală" desfășurat săptămâna trecută la Roma, a inclus în fiecare zi așa numita secțiune "Tell your story", unde participanții au putut să prezinte proiecte sau situații proprii, specifice Bisericii sau a țării din care fac parte. De zece ani de când se organizează Conferința Creștină Europeană de Internet (ECIC), aceste momente de împărtășire a experiențelor nu au lipsit, fiind parte integrantă a congreselor. Din partea României, au fost două intervenții, despre "Hrănirea spiritului prin Internet" și despre "Nevoia de IT în Biserica Catolică".

Unul dintre proiectele prezentate în doua zi a conferinței a fost un portal destinat în primul rând preșcolarilor, dezvoltat în cadrul Bisericii Luterane din Germania. Johannes Neukirch a prezentat acest portal realizat în flash, extrem de animat, colorat, cu sunete, care permite copiilor o plimbare virtuală într-o biserică cu mai multe încăperi auxiliare, pe parcurs permițându-le să învețe variate lucruri: despre obiectele liturgice, despre Scriptură, să cânte, să se roage, ș.a. Pastorul anglican Richard Thomas a uimit audiența prezentându-se ca păstorul unei comunități care există doar prin Internet, dar este înregistrată oficial ca parohie a Diecezei de Oxford. El a prezentat modul de existență al comunității, și problemele specifice ridicate de limitele geografice inexistente la o astfel de parohie virtuală.

Tot joi, Hans Peter Murbach, protestant elvețian, a prezentat un sit care oferă posibilitatea celor interesați de a pune întrebări și a primi răspunsuri prin email și prin SMS. Proiectul este ecumenic și se bucură de mare succes în Elveția. Un proiect similar, desfășurat doar pe Internet, a fost prezentat în următoarea zi de Corinne Moesching: QuestionDieu.com. Evanghelicul german Tom O. Brok a prezentat două situri dedicate special evenimentelor botezului și căsătoriei. Sâmbătă, prima prezentare a aparținut la doi pastori luterani din Danemarca: ei au prezentat "Biserica Cibernetică", un proiect ale cărui dimensiuni sunt consilierea, rugăciunea și comunicarea. Preotul catolic Marco Sanavio a prezentat Colonia3D.it, un proiect ocazionat de Ziua Mondială a Tineretului din acest an de la Koln. Desigur, au fost mai multe prezentări, și din alte Biserici creștine și țări europene, știrea de mai sus rezumând doar o parte din bogata experiență împărtășită în cadrul ediției aniversare cu numărul 10 a ECIC. (SE05-10409)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1003, Ultimul acces: 2021-04-17 11:09:17