A trecut la Domnul prelatul Albert Holenstein - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A trecut la Domnul prelatul Albert Holenstein

[2013-01-03]
La Feldkirch (Austria), în clinica unde era internat pentru îngrijiri medicale, prelatul Albert Holenstein a decedat în dimineața zilei de 3 ianuarie 2013. S-a născut la 18 august 1919 în Brooklyn, Statele Unite ale Americii. După doi ani și jumătate s-a mutat în Elveția, locul de origine al părinților, unde a făcut școala primară și gimnaziul. A absolvit la Seminarul din Innsbruck, Austria, în anul 1946.
A fost hirotonit preot la 7 aprilie 1946 la Innsbruck. După hirotonire a lucrat ca vicar în trei parohii. În anul 1951 a fost numit director diecezan al Organizației Caritative "Missio", iar în anul 1961 paroh al Comunității "Sfântul Columban" din Bregenz, Austria. În același an a înființat o asociație de ajutorare a bolnavilor de lepră, cu sediul în aceeași parohie. A condus toate aceste instituții până la 2 ianuarie 2005, când a venit la Săbăoani. În luna august 2010 a avut un accident vascular, iar în toamna aceluiași an a revenit în Dieceza de Feldkirch (Austria), pentru spitalizare și îngrijiri medicale. A decedat în dimineața zilei de 3 ianuarie 2013, la Feldkirch, în clinica unde era internat pentru îngrijiri medicale.
Prelatul Holenstein a avut o predilecție deosebită pentru Dieceza de Iași și pentru Seminarul din Iași, pentru preoții diecezei, cărora le-a dedicat mai multe scrieri cu caracter pastoral; a ajutat foarte mult la construirea noii clădiri a Seminarului din Iași, precum și la construirea mai multor biserici și case parohiale; de asemenea, a susținut mai mulți seminariști și preoți pentru studiile de specializare la Roma. Dumnezeu să îl răsplătească pentru tot binele făcut Diecezei de Iași și pentru exemplul de trăire preoțească! Requiescat in pace! (material apărut pe Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4335, Ultimul acces: 2023-02-02 16:19:36