Sarbatoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnita Balasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa

[2013-01-10]
La Biserica „Domnița Bălașa” din București, sute de credincioșii au participat la 10 ianuarie 2013 la sărbătoarea Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște ocrotesc sfântul lăcaș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a elogiat personalitatea Sfântului Grigorie de Nyssa: "A fost preocupat foarte mult de urcușul duhovnicesc al omului spre Împărăția lui Dumnezeu. Poate fi caracterizat ca un om care a avea o neostoită sete de cunoaștere a lui Dumnezeu. În același timp conștientiza neputința omului de a ajunge vreodată la capătul necuprinsului dumnezeiesc. Sfântul Grigorie de Nyssa a căutat prin lucrările sale, dar și prin viața sa petrecută în rugăciune să se afle pe drumul acesta care urcă spre Dumnezeu prin practicarea virtuții. El spune foarte frumos că virtutea, adică săvârșirea binelui, este o mișcare permanentă a omului spre Dumnezeu".
Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz. În 1970 moaștele sale au fost aduse din Grecia și ocrotesc sfântul lăcaș bucureștean.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7671, Ultimul acces: 2024-02-22 23:51:22