Parastas pentru IPS Epifanie la Catedrala arhiepiscopala din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parastas pentru IPS Epifanie la Catedrala arhiepiscopală din Roman

[2013-01-10]
Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit marți, 8 ianuarie 2013, Parastasul pentru Înalt Preasfințitul Epifanie, fost Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Parastasul pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop a fost oficiată după Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul, care l-a cunoscut îndeaproape pe Înalt Preasfințitul Epifanie, a evocat personalitatea fostului arhipăstor al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, care a fost pentru o vreme director al Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț și stareț al Mănăstirii Neamț. În același timp, Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a transmis un mesaj de condoleanțe adresat membrilor aparatului administrativ, clerului, cinului monahal și credincioșilor Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pe care vi-l prezentăm în continuare:
"Cu profundă tristețe am aflat de trecerea la cele veșnice a Înalt Preasfințitului Părinte Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Evenimentul, survenit în lumina praznicului Botezului Domnului, a produs, cum era firesc, mai întâi în sufletele clericilor și credincioșilor acestei de Dumnezeu păzite și istorice eparhii, dar și în inimile noastre, fiorul rece al despărțirii de un ierarh deosebit, care a fost iubit și prețuit pentru calitățile sale excepționale. IPS Epifanie a fost chemat de Dumnezeu în momentul plinătății vârstei și a datoriilor împlinite și va rămâne perceput ca una dintre cele mai emblematice personalități ecleziale ale Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, care a marcat sfârșitul mileniului al doilea și începutul celui de-al treilea, iar pentru eparhia unde și-a desfășurat activitatea de păstor va fi considerat ctitorul înnoitor al acesteia. Plecarea în lumea drepților a Înalt Preasfinției Sale în contextul praznicului Epifaniei ne ajută să ne resemnăm înaintea judecăților dumnezeiești și să avem încredințarea că sufletul său nobil va merge în mâinile lui Dumnezeu, iar noi, cei care am avut imensa șansă de a-l fi cunoscut și de a-i fi stat în preajmă uneori, să contemplăm acea teofanie permanentă care s-a instalat pe chipul lui, păstrându-i vie amintirea și rugându-ne pentru dânsul. În aceste momente triste și de maximă sobrietate, mă fac mesagerul Înalt Preasfințitului Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prieten și apropiat de suflet al celui plecat dintre noi, al colaboratorilor noștri de la Centrul eparhial, precum și al tuturor preoților, călugărițelor, călugărilor și credincioșilor din cuprinsul arhiepiscopiei noastre, pentru a transmite membrilor aparatului administrativ al Centrului eparhial de la Buzău, clericilor și credincioșilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei întreaga noastră compasiune și prietenia noastră sinceră, rugând pe Dumnezeu să odihnească sufletul Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Epifanie în pacea și lumina Sa cea cerească".
† Ioachim Băcăuanul
Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9957, Ultimul acces: 2024-02-23 01:20:15