PS Petru: Prinos de recunostinta la centenarul revistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Petru: Prinos de recunoștință la centenarul revistei

[2013-01-09]
Anul 2013, scrie PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, într-o scrisoare pastorală recentă, "reprezintă pentru viața și activitatea Bisericii Catolice din Moldova un an de referință: se împlinesc o sută de ani de la primul număr al revistei, apărută cu subtitlul de foaie catolică lunară - Lumina creștinului, chiar la începutul anului 1913, în ziua de 1 ianuarie. O flacără ce dorea să aprindă în sufletele creștinilor catolici din Moldova 'lumina lui Cristos', făclie pentru pașii lor prin viață". Cităm câteva fragmente din scrisoarea pastorală publicată pe Ercis.ro.
"Rămâne semnificativ primul articol, în formă de program editorial: 'Eu sunt lumina lumii', care avea să definească și să traseze rolul noii publicații de a-l duce în casele credincioșilor pe Cristos, cel care a venit să aducă pe pământ și în sufletele oamenilor lumina credinței: 'Eu sunt lumina lumii. Cel ce mă urmează pe mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina dătătoare de viață' (In 8,12). Făcând retrospectiva acestei publicații, constatăm că, în ciuda faptului că au intervenit vânturi, furtuni, ani de încercări, printre arme și persecuții de tot felul, flacăra luminii lui Cristos nu a putut să fie eliminată dintre oameni, continuând să răspândească raze binefăcătoare printre credincioși, acoperiți temporar de nori negri și apăsători. Este bine știut că razele soarelui, chiar dacă nu se văd, ele pătrund și inundă pământul, rămânând o imagine vie care ne asigură că razele luminii soarelui lui Cristos nu pot fi eliminate și anulate de norii trecători ai întunericului persecuțiilor și ai greutăților de tot felul."
"Suntem fericiți să purtăm în mâini, acum, la împlinirea celor o sută de ani, pe lângă Sfintele Scripturi, și publicația 'Lumina creștinului', ca o flacără vie a luminii lui Cristos, îmbrăcată într-o nouă formă și așezată pe un nou sfeșnic, prin grija celor care sunt chemați să o poarte mai departe credincioșilor din zilele noastre. [...] Tuturor celor care au inițiat, susținut și dus mai departe această publicație, tuturor celor ce o caută și o primesc în casele lor și o folosesc ca pe o rază de lumină, o binecuvântare specială în acest An al Credinței 2012-2013 și o dorință părintească de a se bucura aici și în veșnicie de căldura și farmecul luminii lui Cristos, prin serviciul revistei episcopiei noastre: Lumina lui Cristos. Ad multos novos annos!"
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1382, Ultimul acces: 2024-02-23 07:10:09