Cronica Ideilor – Pastore, mesajul dvs. nu mi-a “gadilat” urechea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cronica Ideilor – Pastore, mesajul dvs. nu mi-a “gâdilat” urechea

[2013-01-18]
Motto: “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA
“Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ai vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.”Traim un timp al transformarilor totale in viata politica, sociala, bancara, economica, religioasa, scolara si universitara, si lista continua. Sant vremuri comfuze venite din afara dar, spre marea noastra surprindere vin si din interiorul fiintei noastre, alimentata cu ce nu trebuie spre, a satisface firea pamanteasca ce este inca dublata, cu tot felul de lucruri de alta natura decat, cea cereasca. De aici apare marea departare din, biserica adevarata.
Nu mai suportam vorbirea sanatoasa si fara toleranta spirituala, deoarece, traim intr-o vreme a dezmatului total ce, vrem sa-l aducem cu orice prêt in biserica adventa. Se spune tot mai des ca tineretul acestei biserici, nu mai vrea sa auda vocea amvonului din plastic al zilelor noastre, ci mai degraba glasul transant al cluburilor de noapte, viata de huzur si sex a barurilor de zi si de noapte, viata in miscare a ringurilor de dans pe ritmuri de muzica satanica, atitudinea pasiva la tot ce a fost bun in alte generatii. Sant clopotele stranii a noilor religii contemporane ce transforma viata religioasa intr-o oaza a dezordinei, in detrimentul adevarului si sperantei. Si de aici, colapsul total tineretului.
Pe de alta parte, interesul scazut de audienta bisericeasco-adventa in randul tineretului este si superficialitatea pregatirii mesajului advent de pe amvoanele mobile ale bisericii ramasitei lui Hristos. Pastori care nu folosesc imfuzia moderna de exprimare vizuala a unui mesaj de calitate, din considerente de necunoastere a noilor tehnologii de interpretare grafico-vizuala. Tanarul de azi este bombardat cu imaginea video, in scoala, in colegiu, in facultate, iar exprimarea electronica a intrebarilor si raspunsurilor, castiga timp, creste gradul de intelegere si mareste viteza de captare a noilor cunostinte Plecarea tanarului din biserica, nu este justificata, datorita decalajului de cunostinte dintre ei si ceilelti membri ai bisericii. Noile idei, pe care tanarul/a le acumuleaza in anii de studii, normal ca, creaza o diferenta vizibila intre generatii. Ce este de facut?
Isus a venit la toti, inclusiv la cei invatati ca si la cei neinvatati. Sa fie clar, biserica nu satisface decat dorinta individului de a tinde sa studieze despre Isus si Poruncile Sale, a se alimenta din izvorul nesecat al Divinitatii si a deveni o fecioara inteleapta spre, a intampina pe Isus venind pe norii cerului. Si sa nu fie cu mirare cand Isus va spune unora dintre noi, “Nu va cunosc”. Tinerii trebuie sa inteleaga ca menirea lor, este sa vina la biserica unde sau format, intr-o ideologie diferita de cea din lume, iar pastorul sa-si aseze cuvintele pe o noua treapta calitativo-spirituala, in veci, Amin.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1271, Ultimul acces: 2023-03-28 05:12:49