Patriarhul egiptean Naguib s-a retras - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul egiptean Naguib s-a retras

[2013-01-16]
Asemenea Bisericii Catolice Caldeene, și Biserica Catolică Coptă va avea un nou lider. Sinodul Episcopilor Catolici Copți a acceptat scrisoarea de demisie a Patriarhului Antonios Naguib. Cei unsprezece Episcopi ai acestei Biserici Catolice Răsăritene s-au întâlnit să aleagă succesorul, care urmează apoi să primească de la Episcopul Romei comuniunea ecleziastică. Numele noului Patriarh a fost anunțat astăzi (a se vedea aici).
Antonios Naguib, de 77 de ani, a devenit Patriarh în primăvara lui 2006, iar în noiembrie 2010 Papa Benedict al XVI-lea l-a creat Cardinal. Naguib a abordat o atitudine pragmatică în Primăvara Arabă ce a erupt la 25 ianuarie 2011, cu ocuparea Pieței Tahrir. Într-un interviu pentru publicația 30Giorni din februarie 2011, Patriarhul mulțumea "tinerilor patrioți care au luptat împotriva unei situații greșite ce a caracterizat țara de prea mulți ani". La 31 decembrie 2011 a suferit însă o hemoragie inter-craniană din care nu și-a revenit pe deplin niciodată. Episcopul Kyrillos William de Assiut i-a preluat responsabilitățile ca Vicar Patriarhal, din februarie 2012.
Printre figurile cele mai probabile pentru a fi alese ca succesor al lui Naguib se află Episcopul Anba Kyrillos. Și unii mai tineri au devenit candidați probabili în ultimele luni, precum Episcopul auxiliar al catolicilor copți din Alexandria, Botros Fahim Hanna, de 51 de ani, sau Episcopul de Giza, Antonios Aziz Mina. Săptămâna trecută, prefectul Congregației pentru Bisericile Răsăritene, Cardinalul Leonardo Sandri, a vizitat Egiptul pentru a evalua situația din cadrul Sinodul Catolic Copt.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 624, Ultimul acces: 2020-08-06 19:56:15