Reuniunea largita a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reuniunea lărgită a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj

[2013-01-16]
În dimineața zilei de 15 ianuarie 2013, cu începere de la orele 9.30, la reședința Episcopiei de Lugoj a avut loc reuniunea lărgită a Colegiului consilierilor și protopopilor din Eparhia de Lugoj. La eveniment au luat parte: PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj; Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar geneal; pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial și secretar episcopal; pr. Alexandru Ploștinaru, Vicar judecătoresc; pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop de Lugoj; pr. Silviu-Lucian Bindea, protopop de Orăștie; Mons. Nistor Chișbora, prelat papal, consilier de onoare; pr. Dănuț Ciuban, protopop de Chișineu Criș; pr. Ovidiu Cosmuța, protopop de Oravița; pr. Ceciliu Vasile Micu, protopop de Deva; pr. Adrian Nagy, protopop al Văii Jiului; pr. Marius Pîrvu, consilier eparhial și protopop de Sânnicolau Mare; pr. Doinel Nicolae Preda, protopop de Hațeg; pr. Marian Ilie Ștefănescu, consilier eparhial și protopop de Reșița; pr. Nicolae Ovidiu Teodorescu, consilier eparhial și protopop de Timișoara; pr. Radu Vorindan, consilier eparhial și protopop de Arad.
Întâlnirea a fost deschisă de Prea Sfințitul Alexandru Mesian cu rugăciunea "Tatăl Nostru". Primul punct pe ordinea de zi a fost expunerea câtorva informații despre Anul Credinței a pr. Alexandru Ploștinaru, Vicar Judecătoresc. În continuare, PS Alexandru Mesian a prezentat principalele evenimente petrecute în Eparhie de la ultimul Consistoriu; Preasfinția Sa a prezentat bilanțul pe anul 2012 cu realizările la nivelul Eparhiei, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru mulțimea harurilor primite. Alte probleme propuse pentru ordinea de zi au fost după cum urmează: predarea datelor statistice și a execuției bugetare pe anul 2012 din partea Protopopilor; stabilirea datelor de desfășurare a cursurilor de vară pentru preoții eparhiei, ediția 2013; stabilirea datelor de desfășurare a exercițiilor spirituale cu clerul eparhial și soțiile clericilor, ediția 2013; construcții de biserici; hirotoniri de preoți; stabilirea taxelor de cult; planul pastoral pentru anul 2013 la nivelul Eparhiei Lugojului. PS Alexandru l-a prezentat pe noul responsabil eparhial cu problemele preoților, pr. Marius Pîrvu, consilier eparhial și protopop de Sânnicolau Mare.
Au fost desemnate toate bisericile protopopiale ca locuri de pelerinaj unde se pot primi indulgențe plenare în acest An al Credinței, printre care amintim: Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj, bisericile "Nașterea Maicii Domnului" Arad-Centru, "Nașterea Maicii Domnului" Timișoara, "Imaculata" Deva, "Sfânta Fecioară Maria de la Fatima" Reșița. De asemenea au fost desemnate locuri unde se pot primi indulgențe plenare și centrele eparhiale de pelerinaj: Scăiuș, Radna, Uricani-Câmpul lui Neag. Întâlnirea s-a terminat cu servitul mesei de prânz a tuturor participanților. (după corespondența semnată de Raimondo-Mario Rupp pe BRU.ro)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1525, Ultimul acces: 2024-04-16 07:37:01