O ferma sub cer, langa Piata San Pietro - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O fermă sub cer, lângă Piața San Pietro

[2013-01-15]
Joi, 17 ianuarie, în sărbătoarea Sf. Abate Antonie, patron și apărător al animalelor, Asociația Italiană a Fermierilor (AIA) va avea tradiționala expoziție cu animale de fermă, intitulată "O fermă sub cer", în fața Pieții San Pietro, informează serviciul de știri al Vaticanului.
Ziua va începe oficial cu Liturghia pentru fermieri și pentru familiile lor, care va fi celebrată în Bazilica vaticană de la 10.30, de Cardinalul Angelo Comastri, Vicar General al Sanctității Sale pentru Statul Vatican. Liturghia va fi urmată de binecuvântarea solemnă a unei procesiuni cu cai și călăreți pe Via della Conciliazione. Mai devreme, de la 9AM, în Piața Papa Pius al XII-lea din fața colonadelor lui Bernini ce înconjoară Piața San Pietro, va fi o expoziție organizată de AIA, cu vaci, capre, oi, găini și alte animale de fermă.
Ca în anii trecuți, deținătorii de animale de casă sunt invitați să vină cu câini și cu pisici pentru examenul medical oferit gratuit de veterinarii din AIA. Tradiția celebrării sărbătorii Sf. Antonie, dragă comunității fermierilor, este foarte răspândită în comunitățile agricole italiene. Președintele AIA, Nino Andena, declara: "este un moment de celebrare pe care dorim să îl împărtășim cu alții, pentru a da mărturie despre rolul activ al fermierilor în societate".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 657, Ultimul acces: 2020-11-27 12:37:15