Papa va zbura cu elicopterul pe langa statuia lui Cristos din Rio - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va zbura cu elicopterul pe lângă statuia lui Cristos din Rio

[2013-01-14]
Papa Benedict al XVI-lea va avea ocazia să arunce o privire îndeaproape asupra faimoasei statui a lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, zburând cu elicopterul pe lângă ea, dar planurile de a ateriza în apropiere nu sunt încă sigure. Acesta a fost unul dintre anunțurile făcute de Arhiepiscopul Orani Joăo Tempesta de Rio, aflat în Roma cu o comisie pentru organizarea Zilei Mondiale a Tineretului, comisie ce s-a întâlnit cu diverși oficiali ai Vaticanului.
Se estimează că aproximativ două milioane de tineri vor participa la ediția ZMT din Brazilia, din luna iulie a acestui an, care va include și o Calea Crucii pe plajele de la Copacabana. Comitetul local de organizare va sta în Roma până pe 25 ianuarie, luând parte la întâlniri ce vor evalua inițiativele pastorale și vor definitiva detalii organizatorice. Pe lângă lideri ai Bisericii, comisia include reprezentanți ai guvernului, statului și capitalei Braziliei.
Într-o declarație publicată de situl Conferinței Episcopale Braziliene, secretarul executiv al comisiei, Mons. Joel Portella, arată că întâlnirile au mai multe obiective: "Unul este strângerea relațiilor între organizatorii locali și diferite organisme ale Sfântului Scaun, în special cu cele responsabile de călătoriile internaționale ale Papei. Vom avea întâlniri cu Conciliului Pontifical pentru Laici, cum se întâmplă de regulă, precum și cu sectoare legate de spațiul liturgic și de alte elemente privindu-l pe Papa sau evenimente la care va participa", afirmă Mons. Portella.
Comisia va studia și aspecte legate de comunicare și securitate, profitând de experiența oficialilor Vaticanului privitor la călătoriile papale. "Provocarea imediată este să prezentăm totul în scris și cât mai exact", a spus un alt oficial al comisiei, pr. Antonio Augusto. "Nu este doar vizita unui șef de stat, ci a Sfântului Părinte, pe care dorim să îl primim cu dragoste, respectând și realitățile diplomatice și birocratice."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2020-08-03 07:38:12