Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Rasaritene in vizita in Egipt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prefectul Congregației pentru Bisericile Răsăritene în vizită în Egipt

[2013-01-15]
Cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile Răsăritene, în cadrul vizitei sale în Egipt, din perioada 6-11 ianuarie 2013, pentru a celebra Anul Credinței cu Biserica locală, s-a întâlnit cu responsabilii cu evenimentele apostolice din această țară. Vorbindu-le în Cairo în ziua de miercuri, 9 ianuarie, el le-a spus prelaților și celorlalți prezenți: "Voi sunteți cei care v-ați pus cu disponibilitate în slujba Bisericii și ați primit sarcina eclesială de a vă implica, în fidelitate și cooperare constructivă cu păstorii, pentru ca viața comunității catolice din Egipt să îl vestească cu eficacitate pe Fiul lui Dumnezeu prin viața sacramentală, cateheză și caritate, în educație și în slujirea concretă și zilnică a numeroșilor noștri frați și surori".
"Fără îndoială", a continuat el, "experimentați deșertul acestei foarte dificile situații prezente. Poate trebuie să ne păzim împotriva înaintării deșertului în conștiințele și inimile noastre tocmai în timp ce încercăm să răspândim Evanghelia. Să nu uităm că momentele importante din viața Fiului lui Dumnezeu au fost precedate și urmate de un și mai intens dialog cu Tatăl... Să ne oprim și noi, dragi prieteni, la oaza Elim, despre care se vorbește în Cartea Exodului, pentru ca, în ciuda gravelor îngrijorări pe care le ridică prezentul pentru creștinii din Orientul Mijlociu și din iubita voastră țară, fidelitatea noastră să fie revigorată prin îmbrățișarea frumuseții prieteniei cu Dumnezeu".
Cardinalul a reamintit în continuare întâlnirea sa din Alexandria cu Surorile egiptene ale Preasfintei Inimi a lui Isus și cu Surorile Misionare Franciscane ale Neprihănitei Inimi a Mariei, subliniind "primatul acțiunii caritabile în beneficiul fiilor acestei națiuni". El a spus că construirea bisericii din Sharm el-Sheikh este "un exemplu extraordinar de caritate creștină" datorită celor care au contribuit cu generozitate la aceasta. "Nu putem și nu dorim să uităm tradiția seculară a Egiptului: nivelele înalte de religiozitate și cultură pe care le-a cunoscut și care trebuie să fie întărite în prezent și în viitor: o cultură mereu deschisă față de revelația lui Dumnezeu... Protejarea și cultivarea credinței în arena culturală constituie o parte privilegiată a misiunii noastre pastorale".
Cardinalul a încredințat obiectivele Anului Credinței celor responsabili de evenimentele apostolice. "În primul rând, ni se cere să rămânem aproape de viața Bisericii și să participăm direct la ea pentru ca să putem crește în conștientizarea darului pe care l-am primit, prin creșterea vieții noastre sacramentale personale și comunitare. Astfel, putem participa la misiunea Bisericii către toate popoarele. Așteptăm de la Anul Credinței un reînnoit elan misionar, deoarece în întreaga lume, cele mai diverse religii se întâlnesc și se confruntă una cu cealaltă. Sperăm în întărirea prezenței în lume a Bisericii, care sprijină și apără creștinii ce nu se bucură de libertate religioasă. Posibilitatea de a-și mărturisi propriul crez trebuie să fie garantată tuturor, fără excepție, și astfel și creștinilor". În fine, al treilea obiectiv al Anului Credinței este acela de "a bate la ușa inimilor creștinilor obosiți și indiferenți, pentru ca ei să poată redescoperi bucuria lui Cristos și să se întoarcă la El, pentru a avea viața adevărată și veșnică."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 631, Ultimul acces: 2020-08-06 08:53:44