Un milion de persoane au demonstrat la Paris in apararea familiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un milion de persoane au demonstrat la Paris în apărarea familiei

[2013-01-14]
Cifrele exacte sunt greu de susținut, dar organizatorii spun că la protestul de duminică, 13 ianuarie, împotriva proiectului "căsătorie pentru toți" al președintelui Francois Hollande, ar fi participat între 1,3 și 1,5 milioane de persoane. Presa locală vorbește în schimb de 340.000 până la 800.000 de participanți. A fost oricum unul dintre marșurile cu cea mai mare participare din istoria recentă a Franței.
"A fost ca un tsunami", a declarat Catherine Vierling, participantă la demonstrația de duminică. "A existat un sentiment puternic de fermitate din partea fiecăruia", a mai spus membra comitetului "La Manif pour Tous", principalul organizator al marșului. "A fost un sentiment atât pașnic și plin de bucurie, cât și intens, puternic", a adăugat ea. Vierling a declarat pentru CNA că Champs de Mars, un parc mare de lângă Turnul Eiffel, a fost atât de plin de protestatari încât poliția a trebuit să escorteze autobuzele blocate în trafic. "Au fost familii din toată țara, care au călătorit o zi întreagă. Nepoții și nepoatele mele, cumnații meu, s-au trezit la 6AM ca să prindă trenul. Au fost atâția tineri și familii care au luat trenul la miezul nopții, dar cu toții au simțit că era necesar", a mai explicat ea.
Demonstranții au venit din medii diferite ale societății, unii fiind chiar fără nici o afiliere religioasă. Au participat chiar și homosexuali, cu pancarte pe care scria "Suntem mai homosexuali fără căsătorie". Astfel, printre protestatari a putut fi văzut și un primar homosexual, Jean Marc, membru al organizației HOMOVOX și binecunoscut opozant al legalizării căsătoriilor între persoane de același sex. Au fost prezenți și reprezentanți ai comunității musulmane, dintre care mulți au votat pentru Francois Hollande, datorită politicilor sale privind imigrarea, dar care nu sunt de acord cu legalizarea "căsătoriilor" homosexuale.
Protestul a fost îndreptat și asupra planurilor guvernului socialist de a permite cuplurilor homosexuale să adopte copii. Vierling, care este și medic, consideră că a permite aceste adopții înseamnă "debusolarea identității copiilor", susținând că "ei trebuie să știe că vin dintr-o mamă și un tată". De asemenea unele pancarte au vizat problemele economice: "Dă-ne locuri de muncă, nu schimba legea căsătoriei". Au fost și socialiști protestând împotriva propriului guvern, scandând "Vino înapoi, Jospin, au înnebunit cu toții", referindu-se la fostul premier socialist. "Viitorul depinde noi, și dacă vom protesta pe străzi totul se poate schimba de la un minut la altul; nu și dacă stăm confortabil în casă, privind la televizor", a mai spus membra "La Manif pour Tous".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 607, Ultimul acces: 2020-08-02 00:38:16