Congregatia "Surorilor lui Isus Rascumparatorul" la jubileul de 150 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Congregația "Surorilor lui Isus Răscumpărătorul" la jubileul de 150 de ani

[2013-01-14]
Marți, 15 ianuarie 2013, Surorile lui Isus Răscumpărătorul vor sărbători 150 de ani de la aprobarea congregației, de către fericitul Papă Pius al IX-lea. În scrisoarea trimisă membrelor congregației, superioara generală, sora Marilena Russo, scrie: "Al 150-lea aniversar a întâlnirii fondatoarei cu Papa Pius al IX-lea, la 15 ianuarie 1863, un eveniment care a dat o hotărâtă întorsătură existenței sale și care a avut o mare repercusiune în viața ei și în istoria noastră. În jurnalul autobiografic, Victorine, notează: 'zi de har prin excelență'. Da, un har neașteptat, foarte dorit, trăit intens și la care face referire încontinuu în timpul vieții sale, destul de încercate. Cuvintele Papei sunt o expresie clară a voinței lui Dumnezeu asupra ei, transmit un curajos impuls itinerariului ei întărind tenacitatea, curajul și credința ei."
Scrisoarea superioarei continuă: "Ce surprinzătoare coincidență celebrarea celui de-al 150-le aniversar în acest An dedicat Credinței! Este un har și pentru noi, astăzi! Vom încerca să îl trăim în rugăciune intensă, sporind viața noastră spirituală în fidelitatea carismei pe care Duhul Sfânt a suscitat-o în inima Fondatoarei. Să fim recunoscători pentru viața ei, pentru răspunsul ei, pentru moștenirea prețioasă pe care ne-a transmis-o." Materialul de pe Ercis.ro, semnat de surorile din Onești, precizează că jubileul va fi precedat de un triduum de rugăciune în care surorile vor celebra credința, invocându-l pe Duhul Sfânt; credința, primind darul Duhului Sfânt; credința, mulțumind pentru "da-ul" Victorinei. Momentul cel mai intens îl va constitui, la 15 ianuarie 2013, celebrarea Sfintei Liturghii în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești, în biserica din Slănic Moldova și în biserica greco-catolică din Bârsana (Maramureș). Surorile lui Isus Răscumpărătorul mulțumesc tuturor celor care vor oferi o rugăciune de mulțumire sau de mijlocire sau vor participa la Sfânta Liturghie.
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 586, Ultimul acces: 2020-08-06 19:56:34