Anunturi din Dieceza de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Oradea

[2013-01-15]
1. Rugăciunea tinerilor pentru unitatea creștină
"Dragi tineri, creștinismul nu este una dintre concepțiile despre lume și viață, nu constă din cuvinte fără conținut, ci este chemarea de a-L întâlni pe Isus, de a-L iubi și de a-L face să fie iubit" (Fericitul Papa Ioan Paul al II-lea ). Acest îndemn va călăuzi rugăciunea organizată de Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, care va avea loc în Catedrala romano-catolică Oradea sâmbătă, 19 ianuarie 2013, orele 17.00 și la care au fost invitați grupuri de tineri din confesiunile creștine din Oradea. Manifestarea are loc în cadrul octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor.
2. Sfânta Liturghie a Capitlului în biserica Oradea-Cetate
La data de 20 ianuarie 2013, în cea de a treia duminică a lunii, cu începere la orele 16.00, membrii Capitlului Catedralei vor celebra o sfântă liturghie în biserica romano-catolică din Oradea - Cetate. În cadrul Sfintei Liturghii, membrii Capitlului împreună cu credincioșii vor rosti Vespera Solemnă. Predica va fi ținută de către preacucernicul Kiss Albert, canonic, protopop-paroh de Oradea-Olosig.
3. Săptămână de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor în Catedrala Romano-Catolică Oradea (Rugăciune ecumenică)
Duminică, 20 ianuarie 2013, orele 17.00, în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, Episcopia Romano-Catolică Oradea invită reprezentanții cultelor creștine din Oradea la o rugăciune ecumenică care se va desfășura în Catedrala romano-catolică din Oradea. Prin această rugăciune se dorește a se împlini cuvintele Mântuitorului Isus: "Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine, ca ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu m-ai trimis."(Ioan 17,21)". Pe această cale adresăm un apel călduros și credincioșilor de a participa la această celebrare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 628, Ultimul acces: 2020-11-27 07:39:27