Sedinte preotesti in protopopiatele Botosani si Piatra Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședințe preoțești în protopopiatele Botoșani și Piatra Neamț

[2013-01-17]
Preoții din Protopopiatul Botoșani s-au reunit luni, 14 ianuarie 2013, în ședința lunară. Referatul cu tema "Sinuciderea și incinerarea, semne ale dramei autonomiei umane" a fost prezentat de pr. Cristian Ștefan, de la parohia Vorona-Centru, județul Botoșani.
"În cadrul acestei temei s-a subliniat faptul că atât sinuciderea, cât și incinerarea reflectă suferința însingurării omului, în post-modernism. De asemenea s-a evidențiat efortul pe care Biserica trebuie să-l facă în vederea restabilirii comuniunii bazate pe dragostea creștină", a relatat pr. Cristian Ștefan. La sediul Protopopiatului Piatra Neamț a avut loc marți, 15 ianuarie, conferința lunară cu preoții. Referatul cu tema "Evlavia Sfinților Împărați Constantin și Elena în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine" a fost expus de pr. Nicolae Iliuță de la parohia Dușești după cum aflăm din Ziarul Lumina.
"Au avut loc discuții pe baza temei prezentate. S-a amintit de faptul că în timpul lui Constantin cel Mare avortul a fost interzis. Referindu-se la o statistică, la Piatra Neamț s-a înregistrat pe an, până în 1989, în jur de 8.000 de nașteri. În prezent, pe an sunt înregistrate 2.000 de nașteri", a relatat pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț. La finalul întâlnirii a avut loc un moment dedicat poetului Mihai Eminescu, susținut de pr. Dorin Ploscaru, de la parohia Vaduri II, care este și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1447, Ultimul acces: 2024-03-29 01:03:13