Papa a botezat 12 copii in Capela Sixtina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a botezat 12 copii în Capela Sixtină

[2013-01-13]
"Te botez în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh." Cu formula tradițională a Botezului, Papa Benedict al XVI-lea i-a făcut membri ai Bisericii pe doisprezece nou născuți, băieți și fetițe. "Bucuria ce vine din celebrarea Sfintei Nașteri", a spus el, "își are astăzi împlinirea în sărbătoarea Botezului Domnului. La această bucurie se adaugă un motiv ulterior pentru noi care suntem reuniți aici: în sacramentul Botezului care peste puțin timp îl voi administra acestor nou-născuți se manifestă, de fapt, prezența vie și activă a Duhului Sfânt care, îmbogățind cu noi fii Biserica, îi dă viață și o face să crească și pentru asta nu putem să nu ne bucurăm."
Ceremonia, care a avut loc în Capela Sixtină, urmează o tradiție începută de Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea. Noii botezați sunt toți copii ai angajaților Vaticanului. În predica sa, apărută în traducere pe Ercis.ro și preluată pe Magisteriu.ro, Sfântul Părinte a spus că Botezul lui Isus "este adevărata manifestare a Preasfintei Treimi, care dă mărturie despre divinitatea lui Isus, despre faptul că El este Mesia cel promis, Cel pe care Dumnezeu l-a trimis ca să elibereze poporul Său, pentru ca să fie mântuit". Aceasta este împlinirea profeției lui Isaia: "Domnul Dumnezeu vine cu putere pentru a distruge faptele păcatului și brațul Său exercită stăpânirea pentru a-l dezarma pe Cel Rău; dar să ținem cont de faptul că acest braț este brațul întins pe cruce și că puterea lui Cristos este puterea Celui care suferă pentru noi: aceasta este puterea lui Dumnezeu, diferită de puterea lumii; așa vine Dumnezeu cu putere pentru a distruge păcatul."
Când copiii sunt botezați, a continuat Pontiful, ei sunt "uniți în mod profund și pentru totdeauna cu Isus, scufundați în misterul acestei puteri a Lui, adică în misterul morții Sale, care este izvor de viață, pentru a participa la învierea Lui, pentru a se renaște la o viață nouă." Le-a amintit părinților că, cerând Botezul pentru copiii lor, "voi manifestați și mărturisiți credința voastră, bucuria de a fi creștini și de a aparține Bisericii". Și a continuat: "Nu este ușor să manifestăm în mod deschis și fără compromisuri ceea ce credem, în special în contextul în care trăim, în fața unei societăți care îi consideră adesea în afara modei și în afara timpului pe cei care trăiesc din credința în Isus." Mulți oameni, chiar și unii creștini, văd relația cu Isus ca limitându-le libertatea. Dar urmarea lui Isus, a explicat Papa, ne duce dincolo de egoismul nostru, permițându-ne să ducem o viață deplină, "în comuniune cu Dumnezeu și deschisă față de ceilalți".
"Drumul credinței care începe astăzi pentru acești copii se întemeiază de aceea pe o certitudine, pe experiența că nu există nimic mai mare decât a-l cunoaște pe Cristos și a comunica altora prietenia cu El; numai în această prietenie se deschid realmente marile potențialități ale condiției umane și putem experimenta ceea ce este frumos și ceea ce eliberează."
Legături:
Textul integral al predicii papale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1394, Ultimul acces: 2024-03-21 08:39:27