Greco-catolicii ucraineni din Franta au acum o Eparhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Greco-catolicii ucraineni din Franța au acum o Eparhie

[2013-01-21]
Papa Benedict al XVI-lea a ridicat Exarhatul apostolic al credincioșilor ucraineni de rit bizantin care trăiesc în Franța la rangul de Eparhie. Noua Eparhie are următorul titlu: "Saint Wladimir-Le-Grand de Paris des Byzantins-Ukrainiens" (Sf. Vladimir cel Mare de Paris a bizantinilor ucraineni). Episcopul Borys Andrij Gudziak, până acum Exarh apostolic, a fost numit primul Episcop eparhial.
Exarhatul apostolic dintr-o Biserică Catolică Răsăriteană este similar cu Vicariatul apostolic din Biserica Catolică de rit latin. Este condus de un Episcop titular ca ordinar, cu titlul de Exarh. Cu ridicarea Exarhatului apostolic ucrainean din Franța la rang de Eparhie, Episcopul Gudziak nu mai este Episcop titular de Carcabia ci devine primul Episcop al noii Eparhii de Saint Wladimir-Le-Grand. Borys Andrij Gudziak s-a născut în 1960, în Syracuse, New York, Statele Unite ale Americii, fiind hirotonit preot în 1998, consacrarea episcopală primind-o în 2012.
Săptămâna trecută Papa Benedict a ridicat și Exarhatul apostolic ucrainean din Marea Britanie la rang de Eparhie. Ea are titlul "Holy Family of London" și este păstorită de Episcopul Hlib Borys Sviatoslav Lonchyna.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1297, Ultimul acces: 2023-12-01 02:39:01