Secretarul Papei nu a pozat pentru "Vanity Fair" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Secretarul Papei nu a pozat pentru "Vanity Fair"

[2013-01-22]
O sursă din Vatican, a cărei identitate nu este menționată de serviciul CatholicNewsService, a declarat că Arhiepiscopul Georg Ganswein - prefectul Casei Pontificale și secretar personal al Papei Benedict al XVI-lea - nu a pozat pentru ultima copertă a publicației "Vanity Fair", imaginea sa din ediția italiană fiind publicată fără consimțământul său.
Numărul 3 pe acest an al revistei îl prezintă pe Arhiepiscopul Ganswein cu următorul subtitlu: "Nu este un păcat să fi frumos", numindu-l mai jos "Un George Clooney de San Pietro". Apariția lui pare motivată de recenta ridicare în rang, ca Arhiepiscop, ce a avut loc la 6 ianuarie. Consacrator a fost chiar Papa Benedict al XVI-lea. "Arhiepiscopul Ganswein nu a avut de-a face nimic cu coperta și nu a fost informat despre ea. Drept urmare nici nu și-a dat vreun acord și nici nu a colaborat", a declarat sursa pentru CNA.
Fotografia folosită pentru copertă este din 2010, fiind realizată de Daniel Biskup la Castelgandolfo. "Vanity Fair" include în paginile sale câteva rânduri despre viața personală a Arhiepiscopul Ganswein, semnate de vaticanistul Andrea Tornielli, în care sunt reunite câteva declarații pe care prelatul le-a făcut în trecut presei. Nu este vorba deci de un interviu oferit publicației "Vanity Fair" ci de o compilație de informații.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1467, Ultimul acces: 2024-07-23 06:03:13