IPS Ioan Robu: Cu ce ma voi infatisa inaintea Domnului? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Ioan Robu: Cu ce mă voi înfățișa înaintea Domnului?

[2013-01-20]
"Trezind în adâncul sufletelor noastre o profundă sinceritate ne lăsăm cu toții interpelați", ne provoacă IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, "de această întrebare pe care orice credincios din timpul profetului Mihea (sec. VIII Î.C.) și-o punea atunci când voia să se apropie de Templu pentru a dobândi bunăvoința Domnului: Cu ce mă voi înfățișa înaintea Domnului?"
Am citat din mesajul IPS Robu pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an, apărut cu ceva vreme în urmă pe ARCB.ro. Această săptămână, afirmă Arhiepiscopul Mitropolit, "ne oferă o ocazie specială de a ne îndrepta privirea către multiplele situații în care creștini din mai multe colțuri ale lumii se văd nevoiți să își trăiască credința în condiții deosebite, condiții care le cer sacrificii ori suferințe ieșite din comun. O astfel de situație o reprezintă comunitatea creștină din India unde creștinii, pe lângă apartenența la diferite culte, se văd nevoiți să trăiască despărțiți din cauza organizării în caste a societății lor." Subliniază apoi că "nici în țara noastră nu lipsesc situațiile în care unitatea dintre creștini ar da mai multă credibilitate mesajului evanghelic, atât de necesar redresării morale a societății românești."
Este amintit apoi un mesaj al Papei Benedict al XVI-lea adresat în 2012 Patriarhului ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol, în care se vorbește despre "situația omului de astăzi, situație în care se află, mai mult sau mai puțin, și omul din România". Iată cuvintele Sfântului Părinte: "Provocarea cea mai urgentă, asupra căreia ne-am aflat întotdeauna în deplin acord, este astăzi cea a modului în care să fie vestită iubirea milostivă a lui Dumnezeu omului timpurilor noastre, adesea atât de împrăștiat, incapabil, uneori, de o reflecție profundă asupra sensului însuși al existenței sale, luat ca atare pornind de la proiectele și utopiile care nu pot decât să-l lase dezamăgit. Biserica nu are alt mesaj decât Evanghelia lui Dumnezeu (Rm 1,1) și nu are altă metodă decât anunțul apostolic, susținut și garantat de mărturia sfințeniei vieții păstorilor și a poporului lui Dumnezeu. Domnul Isus ne-a spus că secerișul este mare (Lc 10,2), iar noi nu ne putem permite ca el să se piardă din cauza slăbiciunilor noastre și a diviziunilor dintre noi."
IPS Robu își încheie astfel mesajul: "Conștienți de responsabilitatea noastră de a face tot mai credibil mesajul evangelic pe care ne străduim să îl vestim și să îl trăim, vă invit să ne înfățișăm înaintea Domnului în bisericile noastre purtându-ne în rugăciune unii pe alții și mai ales pe acei creștini care au nevoie de susținerea noastră frățească."
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1439, Ultimul acces: 2024-03-25 13:55:19