Surorile lui Isus Rascumparatorul din Barsana la ceas de sarbatoare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Surorile lui Isus Răscumpărătorul din Bârsana la ceas de sărbătoare

[2013-01-21]
Ziua de 15 ianuarie este o zi însemnată pentru Congregația Surorilor lui Isus Răscumpărătorul, "zi de har prin excelență", așa cum o numește fondatoarea Victorine Le Dieu, întrucât marchează momentul nașterii Familiei Religioase în urma unei audiențe acordată Victorinei de Fericitul Papă Pius al IX-lea la 15 ianuarie 1863. În urma prezentării cererii scrise de către Victorine, Sanctitatea sa o semnează cu propria mână.
Anul acesta, sărbătoarea a avut o conotație aparte deoarece Jubileul de 150 ani s-a înscris în contextul Anului Credinței, iar Victorine ne este un model strălucit în trăirea credinței pe parcursul vieții sale presărată cu multiple încercări. Evenimentul a fost precedat de o perioadă de 3 zile (triduum) celebrat de surori în comunitățile proprii, articulat după cum urmează: 12 ianuarie: celebrarea credinței invocând Spiritul Sfânt; 13 ianuarie: celebrarea credinței primind darul Spiritului Sfânt; 14 ianuarie: celebrarea credinței în aducere de mulțumire; și, în sfârșit 15 ianuarie: celebrarea credinței în memoria unui "DA".
Această zi a fost comemorată în respectivele comunități parohiale cu participarea credincioșilor și a mai multor preoți. Surorile din Bârsana s-au bucurat de o sărbătoare specială prin celebrarea unui scurt oficiu de mulțumire ce a culminat cu Sfânta Liturghie de la orele 17.00 la care au participat alături de pr. paroh Ioan Codrea, pr. protopop Vasile Iusco, pr. Vasile Codrea și pr. Eugen Giurgică. Sfânta Liturghie a fost o adevărată manifestare de credință prin prezența credincioșilor care, cu mic cu mare, s-au rugat și au cântat participând intens și cu multă evlavie la actul liturgic, aceasta fiind expresia maximă a aducerii de mulțumire.
Împreună cu Victorine, la finalul acestei zile de har se înalță un gând de recunoștință și preamărire: "Din adâncul inimii îl laud pe Domnul!" Magnificat și Fiat! (din materialul semnat de sr. Rodica Martin pe BRU.ro)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1335, Ultimul acces: 2023-11-30 10:53:24