Papa a primit membrii Comisiei de Dialog cu Bisericile Ortodoxe Orientale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a primit membrii Comisiei de Dialog cu Bisericile Ortodoxe Orientale

[2013-01-25]
În ziua de vineri, 25 ianuarie 2013, în Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a primit membrii Comisiei Internaționale pentru Dialog Teologic dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale. Comisia a fost instituită în urmă cu zece ani, ca o inițiativă a autorităților eclesiale din familia Bisericilor Ortodoxe Orientale și din Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor. Comisia a dedicat această săptămână la a explora "mai profund comuniunea și comunicarea care au existat între Biserici în primele cinci secole ale istoriei creștine", a arătat Papa Benedict al XVI-lea, exprimându-și speranța ca "relațiile dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale să continue să se dezvolte într-un spirit fratern de cooperare, în particular prin dezvoltarea unui dialog teologic capabil să îi ajute pe toți discipolii Domnului să crească în comuniune și să dea mărturie înaintea lumii despre adevărul mântuitor al Evangheliei".
"Mulți dintre voi", a mai spus el, "veniți din zone în care creștinii, ca indivizi și comunități, se confruntă cu încercări dureroase și dificultăți, care sunt un izvor de adâncă îngrijorare pentru noi toți. Prin voi, doresc să îi asigur pe toți credincioșii din Orientul Mijlociu de apropierea mea spirituală și de rugăciunea mea pentru ca aceste pământuri, atât de importante în planul de mântuire al lui Dumnezeu, să poată fi conduse, prin dialog constructiv și cooperare, la un viitor de dreptate și pace durabilă. Toți creștinii trebuie să lucreze împreună în acceptare și încredere reciprocă pentru slujirea cauzei păcii și a dreptății, în fidelitate față de voința Domnului. Fie ca exemplul și mijlocirea nenumăraților martiri și sfinți, care de-a lungul secolelor au dat mărturie curajoasă despre Cristos în toate Bisericile noastre, să ne susțină și să ne întărească pe toți în a face față provocărilor prezentului cu încredere și speranță în viitorul pe care Domnul îl deschide înaintea noastră".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 894, Ultimul acces: 2021-10-17 15:04:45