Cronica Ideilor: Icoana minciunii o gasesti si in lumea adventa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cronica Ideilor: Icoana minciunii o gasesti si in lumea adventa

[2013-01-25]
Motto:”Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.
Sponsor: Adrian Dobrovolschi
Porunca a noua din Decalog spune:”Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.” Dar cine este aproapele meu Doamne? A spus cineva pe vremuri, iar Isus, i-a raspuns la intrebarea, “cine este aproapele meu?” Nimeni nu a comentat sau interpretat raspunsul Marelui Invatator al vremii Antice. Si daca te gandesti ca Legea celor 10 porunci a fost data pe muntele Sinai in vechime, spre pazirea ei cu sfintenie si in temere de Dumnezeu. Ea a ramas si azi temelia credintei noastre in Isus Hristos.
A nu minti pe aproapele tau, este o porunca a decalogului si, asa cum te feresti sa nu-ti faci chip cioplit tot asa trebuie sa asculti si sa pazesti aceasta porunca a noua ce face parte din corpul compact al decalogului. Tratarea ei cu usurinta, atrage dupa sine, consecinte grave in calcarea Legii lui Dumnezeu. Caci da nu te inchini la icoane si chipuri cioplite dar, iti construiesti o icoana a minciunii ce te inchini la ea in fiecare zi, ai calcat toate Poruncile. Sa fie clar, nu e de joaca. Superficialitatea in a nu pazi aceasta porunca, atrage dupa sine, calcarea Legii Divine, apoi pacatul, si de aici moartea cea vesnica. Pare straniu ca nepastrarea completa a celor 10 Porunci, poti pierde vesnicia.
In viata moderna de azi, minciuna a devenit o realitate vie si necesara dupa unii in a o calca cu regularitate in relatiile cu semenii, si mai ales cu cei care ai relatii de business, de birou, atelier, fabrica, spital, uzina, scoala, colegiu, universitate sau chiar simpla femeie sau barbat ce are grija numai de casa lui/ei. Apar acele conflicte mutuale intre tine si semenii tai, ce fac din porunca a noua, o superficialitate in ascultare de ea si a o calca cu regularitate. A spune o minciuna, nu e o gravitate caci Isus te iarta. Sa stii un lucru ca perpetuarea in a calca aceasta porunca, atrag dupa sine pacate grele ce vor fi cantarite si judecate de Marele Eu Sant. Faci ce vrei cu viata ta, numai ca, la a doua venire a lui Isus pe norii cerului, Isus nu va mai fi Mantuitor ci, Judecator.
Daca nu minti, nu castigi bani spun unii. Altii mint la telefon, altii vorbesc de rau si spun lucruri neadevarate despre fratele sau sora lui de credinta, altii creioneaza in mica lui cutie craniana moartea prin a ucide cu vorba pe semenul sau. Altii sant atat de mici si singuratici ca suspina in casa lor, ca o pasare ce si-a pierdut echilibru. Unii din prea multa lor meditatie religioasa, se scufunda in oceanul disperarilor si cauta salvarea prin o minciuna diabolica ce crede el/ea, ca I se va rezolva, serviciul, functia, profesia, etc. Sant false impresii, si daca unii din AZS, cred ca aceste probleme de azi, se vor rezolva prin minciuna, vor catapota si vor deveni ca cele 5 fecioare nechibzuite in veci Amin.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1550, Ultimul acces: 2024-02-26 03:39:42