Episcopii americani ii indeamna pe credinciosi sa se spovedeasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii americani îi îndeamnă pe credincioși să se spovedească

[2013-01-24]
Episcopii americani au dat recent o declarație în care îi încurajează pe catolici să meargă la Spovadă, în special în perioada Postului Mare, care în Biserica Catolică de rit latin va începe în 13 februarie, cu Miercurea Cenușii. "Îndemnul pastoral privitor la Sacramentul Pocăinței și Reconcilierii" a fost aprobat de Episcopi la ultima adunare generală a lor, de la Baltimore.
"Papa Benedict al XVI-lea și Cardinalul Timothy Dolan au subliniat amândoi importanța spovezii pentru întărirea mărturiei noastre în Anul Credinței", a declarat Episcopul David Ricken de Green Bay, Wisconsin, președintele Comitetului de Evanghelizare și Cateheză al Conferinței Episcopale Americane. "Primiți pe Duhul Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute" (Ioan 20,19-23). "Ce dar extraordinar!", se spune în îndemnul pastoral. "Isus a dorit ca ei să devină Apostoli ai iertării pentru ceilalți. În Sacramentul Pocăinței și Reconcilierii, numit și Spovadă, îl întâlnim pe Domnul, care dorește să ne dea iertare și harul de a trăi o viață nouă în El", continuă textul.
Episcopii amintesc catolicilor că au obligația de a merge la Spovadă cel puțin o dată pe an, dar subliniază apoi: "Biserica încurajează Spovada frecventă, pentru a spori apropierea de Isus Cristos și de Trupul Său, Biserica". "Noi, Episcopii și preoții, suntem disponibili să vă ajutăm când treceți prin experiențe dificile, ezitări sau nesiguranțe privind primirea acestui Sacrament. Dacă nu ați primit acest Sacrament vindecător de mult timp, suntem gata să vă primim." Mesajul se încheie astfel: "Ne rugăm ca prin lucrarea Duhului Sfânt, toți catolicii - clerici și laici - să răspundă chemării noii evanghelizări la întâlnirea cu Cristos în sacramentul Pocăinței și Reconcilierii."

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 593, Ultimul acces: 2020-08-02 08:33:32