IPS Ioan Robu: Desi separati, suntem cu totii fii adoptivi ai lui Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Ioan Robu: Deși separați, suntem cu toții fii adoptivi ai lui Dumnezeu

[2013-01-23]
Rugăciunea din a patra zi a Octavei pentru Unitatea Creștinilor din acest an a fost găzduită, la București, de Biserica Evanghelică Luterană, fiind dedicată reflecției asupra grijii față de Creație. La celebrarea care a avut loc în Biserica Luterană din capitală au participat reprezentanți ai diferitelor culte religioase din România și numeroși credincioși romano și greco-catolici. Din partea Bisericii Catolice a luat parte ES Francisco Javier Lozano, Nunțiu Apostolic în România, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic, Mitropolit de București, și PS Mihai Frățilă, Episcop al Vicariatului greco-catolic de București. La celebrare a asistat și PS Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar al Patriarhiei Ortodoxe Române, informează ARCB.ro.
În cuvântul de învățătură, IPS Ioan Robu a subliniat aportul pe care Bisericile creștine îl pot aduce pentru ocrotirea creației, prin educarea - în special în copii și tineri - a simțului binelui comun, "acel bine din care să se împărtășească toți și de la care nimeni să nu fie exclus". "Atunci vom putea spune că este ocrotit pământul, este ocrotită Creația, este asigurată dreptatea, este practicată mila, este trăită smerenia", a explicat IPS Ioan, adăugând că "această rugăciune și acest spirit nou căutător de bine al tuturor este un pas imens spre unitatea noastră". Făcând referire la documentul conciliar Unitatis redintegratio, Arhiepiscopul a afirmat că avem datoria de a ne implica pe drumul greu al unității creștinilor, promovând la toate vârstele simțul de căutare al unității, simțul de reînnoire interioară a fiecăruia, simțul de convertire, promovarea cunoașterii reciproce care ne conduce să practicăm dreptatea cu gândul, cuvântul și fapta, să iubim mila, să trăim în smerenie în fața lui Dumnezeu.
"Prin har, suntem cu toții fii adoptivi ai lui Dumnezeu, așa cum suntem, separați unii de alții prin comunitățile de credință", a mai spus arhiepiscopul, făcând referire la a doua lectură din liturgia zilei, luată din Scrisoarea către romani. Isus, Fiul lui Dumnezeu, care i-a dat vedere "unuia care nu cunoștea decât întunericul" - după cum relatează textul Evangheliei - "poate să ne dea și nouă vederea aceea specială, interioară, prin care să-i privim pe alții, care nu sunt în familia noastră de credință, ca fii ai lui Dumnezeu, fii adoptivi". Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a continuat cu celebrări la Biserica Greco-Catolică (22 ianuarie), și mai apoi la Biserica Reformată Calvineum (23 ianuarie), Biserica Anglicană (24 ianuarie), încheindu-se cu o celebrare solemnă vineri, 25 ianuarie, în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif.
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1208, Ultimul acces: 2023-03-22 01:42:44