Seara Ecumenica de Rugaciune in Capela Sf. Iosif din Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Seară Ecumenică de Rugăciune în Capela Sf. Iosif din Cluj

[2013-01-23]
Ca în fiecare an, cu ocazia Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla a avut loc o Seară de Rugăciune Ecumenică, la care, PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, a invitat reprezentanții Bisericilor și confesiunilor creștine din Cluj-Napoca. Astfel, în după-masa zilei de luni, 21 ianuarie 2013, în Capela "Sfântul Iosif" din piața Cipariu s-au întâlnit credincioși ai Bisericilor Ortodoxă, Unitariană, Romano-Catolică, Greco-Catolică, Reformată, Penticostală și Biserica Apostolică "Darul Vieții".
Un prilej de bucurie a fost prezența, între invitați, a doi întâi-stătători ai Bisericilor locale: Înaltpreasfinția Sa Andrei Andreicuț, Mitropolitul ortodox al Clujului, Maramureșului și Sălajului și Excelența Sa, Balint Ferenc, Episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania, acest semn de comuniune constituind un pas înainte pe drumul spre pace și unitate între Biserici. Reprezentații confesiunilor creștine au intrat în capela plină de credincioși în procesiune. PS Florentin a deschis întâlnirea printr-un cuvânt de bun-venit adresat în mod particular oaspeților de diferite confesiuni, autorităților locale, dar și tuturor credincioșilor, persoanelor consacrate, preoților prezenți. A început apoi rugăciunea Vecerniei. După lectura textului din Sfânta Scriptură ales pentru Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an (Miheia 6,6-8), Înaltpreasfinția Sa Andrei Andreicuț a fost invitat să adreseze celor prezenți câteva cuvinte. I-a urmat Excelența Sa Balint Ferenc, Episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania. Slujba Vecerniei a fost celebrată în continuare de către Ierarhul de Cluj-Gherla și pr. rector Călin Bot împreună cu studenții Seminarului Teologic "Sfântul Ioan Evanghelistul". La încheierea celebrării, pr. Daniel Avram, consilier cu probleme de mass-media și ecumenism a invitat, pe rând, fiecare invitat, la microfon, pentru a transmite mesajul Bisericii pe care o reprezintă.
La final PS Florentin a arătat că "se cuvine să-I mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această frumoasă seară de rugăciune, în care, pentru prima dată după anii 1990 am avut marea onoare de a găzdui, aici, în capela Sf. Iosif, la fundamentul Bisericii închinate Martirilor și Mărturisitorilor pentru Unitatea Bisericii, două mari personalități ale orașului nostru: IPS Sa Andrei Andreicuț și Excelența Sa Balint Ferenc. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că atâția ani am dorit să avem alături de prezența vrednicilor reprezentanți ai confesiunilor din orașul nostru și pe înalții reprezentanți - capii Bisericilor locale. Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și astăzi am avut acest mare har și această mare bucurie și le mulțumim înalților Ierarhi și mulțumim tuturor reprezentanțulor Bisericilor surori care ne-au încântat auzul cu frumoasele cuvinte pline de spirit de iubire, de dăruire, de dorința unității." În încheiere Preasfinția Sa Florentin i-a invitat pe toți cei prezenți să își dăruiască Semnul păcii, seara încheindu-se printr-o agapă fraternă, pregătită în Aula "Iuliu Hossu".
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1213, Ultimul acces: 2023-03-27 21:34:30