Rota Romana chemata sa apere legatura sacra a casatoriei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rota Romană chemată să apere legătura sacră a căsătoriei

[2013-01-29]
Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat sâmbătă tribunalului Rotei Romane, în cadrul audienței ocazionate de deschiderea anului judiciar. Sfântul Părinte a subliniat legătura dintre credință și căsătorie, spunând că lipsa credinței poate răni binele intrinsec al căsătoriei și susținând că actuala criză a credinței "aduce cu ea o criză a relațiilor conjugale".
"Pentru sacramentalitate, legătura indisolubilă dintre un bărbat și o femeie nu cere credința lor personală; ce cere însă, drept condiție minimă necesară, este intenția de a face ceea ce Biserica face. Dar dacă este important să nu confundăm problema intenției cu cea a credinței celor ce intră în acest legământ, cu toate acestea nu este posibil să le separăm total", a spus Pontiful. "Respingerea perspectivei divine conduce la un profund dezechilibru în toate relațiile umane, inclusiv căsătoria, și facilitează o înțelegere eronată a libertății și a împlinirii de sine, care, combinată cu fuga de îndurarea cu răbdare a suferinței, condamnă omul să se închidă în egoismul și egocentrismul său. Pe de altă parte, primirea credinței îl face pe om capabil să se dăruiască pe sine. Doar deschizându-se față de ceilalți, față de copii, de familie, doar lăsându-se schimbat prin suferință, poate el să descopere profunzimea umanității sale."
Reflectând la cuvintele Părinților Bisericii, Papa Benedict a spus că sfinții care au trăit în uniunea căsătoriei și familiei au putut să depășească cele mai dificile situații punându-și încrederea cu fermitate în Dumnezeu. "Tocmai aceste experiențe, marcate de credință, ne-au ajutat să înțelegem, chiar și astăzi, cât de prețioasă este jertfa făcută de soții care au fost abandonați sau au trecut prin divorț, dacă - recunoscând indisolubilitatea legăturii maritale valide - au reușit să nu se implice într-o altă relație." Continuându-și discursul, Pontiful a chemat Rota Romană să "apere adevărul și dreptatea privitoare la legătura sacră a căsătoriei, și astfel familia creștină". "Vă încredințez protecției Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Cristos, și Sf. Iosif, păzitorul Familiei din Nazaret, care a pus în acțiune, în tăcere și în ascultare, planul divin al mântuirii, acordându-vă în același timp vouă și celor dragi vouă binecuvântarea apostolică", a conchis Papa.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1316, Ultimul acces: 2023-09-28 15:25:52