Celebrarile liturgice ale Papei pe lunile februarie si martie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrările liturgice ale Papei pe lunile februarie și martie

[2013-01-29]
Biroul pentru celebrările liturgice ale Pontifului Suprem a publicat calendarul celebrărilor care urmează să fie prezidate de Sfântul Părinte în lunile februarie și martie. Astfel, bate deja la ușă sărbătoarea Întâmpinării Domnului, din 2 februarie, când este celebrată și Ziua Mondială a Vieții Consacrate. De la 5.30PM, în Bazilica San Pietro Papa va celebra Liturghia cu membrii institutelor de viață consacrată și ai societăților de viață apostolică.
Luni, 11 februarie, de la ora 11.00AM, în Aula Consistoriului din Palatul Apostolic se va desfășura un consistoriu public pentru un număr de cauze de canonizare. Miercuri, 13 februarie, va fi în calendarul latin Miercurea Cenușii. De la ora 4.30PM, în Bazilica Sant Anselmo va avea loc o procesiune penitențială, după care de la 5.00PM, în Bazilica Santa Sabina va avea loc binecuvântarea și impunerea cenușii. Duminică, 17 februarie, va fi prima duminică din Postul Mare. De la 6AM, în Capela "Redemptoris Mater" a Palatului Apostolic din Vatican vor începe exercițiile spirituale pentru Curia Romană. În fine, sâmbătă, 23 februarie, în aceeași capelă se va marca încheierea acestor exerciții spirituale, care în acest an vor fi susținute de Cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical al Culturii.
Duminică, 24 martie, va fi Duminica Floriilor. De la 9.30AM, în Piața San Pietro vor fi binecuvântate ramurile de palmier, după care va avea loc tradiționala procesiune, și desigur Liturghia prezidată de Papa. Joia Mare cade pe 28 martie. În acea zi, va începe triduumul pascal cu Liturghia Cinei Domnului în Bazilica San Giovanni in Laterano. A doua zi va fi Vinerea Mare. Patima Domnului va fi celebrată în Bazilica vaticană de la 5.00PM. Apoi, de la 9.15PM, la Coloseum se va desfășura Calea Crucii, cu meditații scrise de Preafericitul Bèchara Raï, Patriarh maronit libanez. Sâmbăta mare, 30 martie, se va încheia cu vigilia de Paști, în Bazilica San Pietro, de la 8.30PM. Duminica Paștelui în ritul latin este pe 31 martie. Liturghia va începe în Piața San Pietro de la 10.15AM. La amiază, din balconul Bazilicii San Pietro, Sfântul Părinte va împărți binecuvântarea "Urbi et Orbi".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 943, Ultimul acces: 2022-09-26 23:52:32