Marsul anual pentru Viata din SUA - la 40 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Marșul anual pentru Viață din SUA - la 40 de ani

[2013-01-29]
Zecile de mii de participanți la Marșul anual pentru Viață desfășurat în Washington, în ziua de 25 ianuarie 2013, au demonstrat determinarea lor nu doar prin prezența într-un număr atât de mare într-o zi friguroasă, ci și prin continuarea unei tradiții de 40 de ani de proteste față de decizia Curții Supreme a SUA de legalizare a avortului. "În urmă cu patruzeci de ani, oamenii a crezut că opoziția" față de această decizie "va dispărea în cele din urmă", le-a spus Cardinalul de Boston Sean P. O'Malley participanților reuniți la National Mall, înainte de marșul de-a lungul la Constitution Avenue până în fața Curții Supreme a SUA. El a arătat că Nellie Gray, fondatoarea marșului anual, care a decedat anul trecut, "nu ar fi lăsat ca aceasta să se întâmple", și nici mișcarea pro-life.
"Marșul este tot mai puternic în fiecare an", a spus Cardinalul, președinte al Comitetului pentru Activități Pro-Life al Conferinței Episcopilor Catolici Americani. Mulți vorbitori au lăudat rezistența mulțimii, care a înfruntat vremea înnorată și înzăpezită, dar au vorbit și despre faptul că mișcarea pro-life este re-energizată de tineri, care devin noii purtători de făclii ai mișcării. Sute de grupuri de elevi de liceu și studenți de colegiu s-au aflat în mulțimea participantă la marș, membrii lor trimițând mesaje de pe telefoanele mobile, făcând fotografii și protestând creativ - purtând pe față abțibilduri pro-life și afișe pe spatele jachetelor lor, cu mesaje precum: "Aboliți cu curaj avortul" sau "Eu sunt generația pro-life".
Jeanne Monahan, noua președintă a Fundației pentru Educație și Apărare Marșul pentru Viață, este în vârstă de 40 de ani - aceeași vârstă ca a mișcării care protestează împotriva deciziei din 1973 a Curții Supreme. Monahan a lăudat-o Gray pentru îndelungata ei dedicare pentru cauză, și alți câțiva vorbitori au amintit de asemenea faptul că ea a pus pe picioare mișcarea pro-life cu primul marș și conducând fiecare marș până la moartea ei. I-a fost adus și un omagiu prin intermediul unei proiecții video pe un ecran imens. La marșul din acest an nu au luat cuvântul zeci de politicieni. S-au anunțat nouă legislatori, și doar câțiva dintre ei au vorbit. Chris Smith, membru al Camerei Reprezentanților și co-președinte al Comitetului Pro-Life al acesteia, a spus mulțimii: "Să știți aceasta: mișcarea pro-life este alcătuită din persoane nobile, atente, inteligente și altruiste. Este o luptă pentru drepturile omului extraordinar de puternică, non-violentă, plină de credință, care crește din punctul de vedere al sprijinului public, al intensității, al angajamentului și al speranței".
Un alt aspect nou la marșul din acest an a fost folosirea mai puternică a rețelelor sociale, înainte de începerea marșului, unii vorbitori îndemnând participanții să scrie pe Twitter despre eveniment și să urmărească Marșul pentru Viață pe Facebook. Una dintre postările de pe Twitter citite mulțimii, care a stârnit numeroase ovații, a aparținut Papei Benedict al XVI-lea, care a spus: "Sunt alături de participanții la marșul pentru viață și mă rog pentru ca liderii politici să ocrotească copiii nenăscuți și să promoveze cultura vieții". Rueben Verastigui, un tânăr activist pro-life, a adresat un mesaj tinerilor din mulțime: "Nu puteți doar să stați și să așteptați să aibă loc o schimbare; trebuie să vă ridicați și să realizați schimbarea". I-a îndemnat să se implice în activitatea pro-life din instituțiile lor de învățământ, și le-a spus că dacă se simt vreodată singuri, să își amintească această experiență. "Priviți în jur, nu suntem singuri. Noi nu suntem viitorul mișcării pro-life; noi suntem mișcarea pro-life".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 964, Ultimul acces: 2022-09-27 06:24:10