Campanie in India: 37 de milioane de lumini - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campanie în India: 37 de milioane de lumini

[2013-01-26]
Campania "37 de milioane de lumi" începe mâine, la cererea Arhidiecezei de Mumbai, pentru sensibilizarea comunității față de toate formele de violență împotriva femeii: avortul pe criteriul sexului copilului, uciderile pentru zestre, violurile, mortalitatea maternală și a copiilor. Astăzi India celebrează a 63-a Zi a Republicii, iar dezbaterea despre rolul femeii, după violul în grup din decembrie trecut al unei fete de 23 de ani, continuă încă.
Inițiativa Arhidiecezei vine în acest context să reitereze poziția Bisericii. Titlul campaniei se referă la datele ultimului recensământ național, din 2011, care afirmă că disparitatea dintre bărbați și femei este de 37 de milioane. Din acest motiv, mâine seară în parohiile Arhidiecezei se vor aprinde în mod simbolic un total de 37 de milioane de lumânări. Pr. Anthony Charanghat, editor al publicației arhidiecezane, a declarat pentru AsiaNews: "În India, violența sexuală împotriva femeii este veche și răspândită ca mentalitatea patriarhală. Violul, uciderile pentru zestre, atacurile cu acid, crimele oribile, căsătoriile la vârsta copilăriei și traficul de oameni sunt la ordinea zilei. Conștiința publică a fost zguduită și mulți cetățeni din clasa mijlocie consideră egalitatea între sexe ca importantă în lupta împotriva sărăciei. Această mișcare trebuie să continue până când se face dreptate pentru toate fiicele și surorile noastre care au fost violate."
În mesajul lor pentru Ziua Republicii, Episcopii Catolici Indieni vorbesc de asemenea despre violențele împotriva femeilor. Episcopii subliniază că "violența împotriva femeilor și copiilor - nu doar violurile ci toate cazurile de infanticid și feticid, de hărțuire, de ucideri pentru onoare sau zestre - distrug stâlpii societății și ai națiunii, blocând calea spre pace și prosperitate". Pentru a învinge aceste plăgi, Conferința Episcopală subliniază importanța "formării integrale a persoanei" și inutilitatea "măsurilor inumane, precum pedeapsa cu moartea sau castrarea chimică". Dorința de răzbunare "trebuie să lase loc iertării", subliniindu-se că "viața umană este un dar prețios al lui Dumnezeu și nimeni nu are dreptul să îi ia."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1566, Ultimul acces: 2024-10-02 11:02:17