Cardinalul Burke despre marsurile pro-life din SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Burke despre marșurile pro-life din SUA

[2013-01-26]
Cardinalul Raymond Burke consideră că marșurile pro-life desfășurate în America săptămâna aceasta "sunt o mărturie foarte importantă despre respectarea demnității inviolabile a fiecărei vieți umane". "Este îmbucurător să vedem o creștere a participării la marșurile pro-life", a spus pentru CNA șeful celui mai înalt tribunal din Vatican, Signatura Apostolică. "Cu siguranță, mărturia participanților la marșurile acestea vor da ocazia tuturor cetățenilor națiunii să își analizeze datoria fundamentală pe care o au ca cetățeni de a respecta și susține viața umană în societatea actuală."
De la o coastă la alta a Statelor Unite, marșurile în favoarea vieții au marcat împlinirea la 22 ianuarie a 40 de ani de la decizia Curții Supreme în cazul Roe vs. Wade, prin care a fost legalizat avortul. La marșul din San Francisco de astăzi și-a anunțat participarea și Arhiepiscopul Carlo Viganò, Nunțiu Apostolic în Statele Unite. Marșul pentru viață din Washington, D.C., desfășurat ieri, a atras sute de mii de participanți. Și Pontiful și-a arătat sprijinul pentru marșuri, cu un mesaj pe Twitter dat ieri în care spune: "Mă alături de departe celor care demonstrează pentru viață și mă rog ca liderii politici să îi protejeze pe nenăscuți și să promoveze o cultură a vieții."
Cardinalul Burke a subliniat pentru CNA că "cu cât participarea la marșuri este mai numeroasă, cu atât este mai puternic mesajul către guvernanți al cetățenilor, adică al celor pe care guvernul trebuie să îi slujească, că ei doresc mai presus de toate legi care să încurajeze binele comun prin apărarea vieții umane din momentul concepției și până la moartea naturală". Prelatul a vorbit despre cele peste 50 de milioane de vieți ucise prin avort, "o mare plagă pentru Statele Unite ale Americii, care trebuie reparată cât mai rapid posibil". "Pe lângă distrugerea de vieți inocente și lipsite de apărare, femeile care au făcut avorturi suferă mult, pentru tot restul vieții. O femeie care a făcut un avort trebuie să înțeleagă că a făcut un păcat grav, nu doar împotriva vieții inocente concepute în pântecele ei, ci și împotriva propriei persoane și identități", a susținut Cardinalul.
Prelatul a salutat eforturile Episcopilor americani de a transforma țara într-o "civilizație a vieții și a iubirii". "Rugăciunea, în toate formele ei, este desigur primul și cel mai important instrument de convertire a inimilor pentru a transforma societatea noastră", a adăugat el. "Biserica Catolică are obligația serioasă de a da mărturie lumii despre adevărul legii morale naturale și să lucreze pentru mântuirea lumii prin transformarea culturii morții într-o civilizație a vieții și a iubirii."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1463, Ultimul acces: 2024-02-20 04:55:36