Papa indurerat de incidentul din inchisoarea venezueleana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa îndurerat de incidentul din închisoarea venezueleană

[2013-01-31]
Într-o telegramă adresată Arhiepiscopului Antonio José López Castillo de Barquisimeto, din Venezuela, Papa Benedict al XVI-lea își exprimă întristarea în urma recentei revolte ce a avut loc în închisoarea Uribana. Revolta a izbucnit la 25 ianuarie, ca reacție la percheziția făcută de gardieni pentru a găsi arme ascunse de deținuți în celulele lor. S-a ajuns la 61 de morți, iar 120 de persoane sunt grav rănite, atât dintre deținuți cât și dintre gardieni. Închisoarea Uribana a fost acum închisă.
În mesajul trimis de secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Tarcisio Bertone, Sfântul Părinte transmite "solidaritatea sa cu familiile victimelor, rugându-se pentru revenirea rapidă și deplină a celor răniți". În mesaj se mai spune că "Papa încurajează toate instituțiile și persoanele implicate să continue să lucreze în spirit de colaborare și de bunăvoință pentru a depăși problemele și pentru a evita repetarea unor evenimente atât de dramatice". Cardinalul Bertone își încheie telegrama adresată Arhiepiscopului López Castillo transmițând binecuvântarea apostolică din partea Pontifului, "ca semn de speranță și de mângâiere în aceste timpuri de tristețe".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 744, Ultimul acces: 2021-11-27 09:37:34