Nevoia de caldura! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nevoia de căldură!

[2013-02-01]
Dragul meu, dacă locuiești sau lucrezi undeva în…”țările calde” nu simți nevoia de căldură ca noi cei care… ne bucurăm de iarnă. Dar cu siguranță că îți amintești de momentele în care îți înghețau picioarele cînd mergeai sau veneai de la școală, sau cum îți clănțăneau dinții în gură așteptând… mijlocul de transport sau… ce fericit erai când ajungeai fie la școală, fie acasă sau în altă parte unde te puteai bucura de puțină căldură…
Am citi undeva un lucru care mi-a dat foarte mult de gândit: „Căldura degajată de corpul uman în decurs de o zi ar putea face să fiarbă 30 de litri de apă rece”. Interesant nu? Imediat gândurile mi-au fugit spre o întrebare: oare, căldura sufletească degajata de mine, ce ar putea face? Ce efecte ar putea avea? Sigur, nu cred că am găsit răspunsul cel mai potrivit dar, am aflat foarte repede atunci când telefonul meu a sunat, parcă trezindu-mă din șirul intrebărilor, iar de la celălal capăt al firului o voce de fetiță întreabă:
- Nene Mihai, când mai vii pe la noi? O recunosc imediat. Este Mihaela, fetița condamnată alături de tatăl ei. El să-și ispășească pedeapsa la unul din Penitenciarele din Moldova, ea, condamnată să-și trăiască copilăria alături de mama ei într-o sărăcie lucie. Intuind parcă întrebarea ce tocmai eram gata să i-o pun îmi spune:
- Știi… e așa de frig în casa noastră… (casă e mult spus pentru că… acoperișul e gata să se dărâme peste ele, la uși și geamuri am pus noi sticlă pentru că erau acoperite doar cu folie de polietilenă…). Am mai găsit noi ceva surcele și vreascuri dar… e tare frig noaptea… Nici nu pot dormi… Nu avem nici un lemn… Când mai vii pe la noi? Poate ne ajuți cu ceva lemne…
…Iarna este la ea acasă la noi în Moldova. Din vară ne tot gândeam la Mihaela și la multi alți copii cu părinți închiși ba, chiar am făcut o agendă specială și ne rugam special pentru aceste cazuri. Sunt așa de fericit să văd încă odată ce Dumnezeu bun avem. Tocmai în America, cineva a fost motivat să ofere bani pentru acești copii. Așa se face că în următoarea zi am reușit să cumpărăm lemne pentru Mihaela și mama ei.
În ciuda frigului și a zăpezii am depozitat lemnele la adăpost dar am descoperit că mai era o nevoie . Aceea de alimente. Așa că, împreună cu „îngerul păzitor” al Mihaelei am mers să facem cumpărătui, revenind și cu cele necesare pentru traiul de zi cu zi. Cel puțin pentru o perioadă. Puteți vedea și dumneavoastră bucuria acestei fetițe. Nu are în brațe lemne, nici nu se încălzește la sobă. Dar e fericită. Și înclin să cred că bucuria și fericirea ei sunt legate de căldura sufletească emanată de cineva. Și iar mă întreb, dac㠄Căldura degajată de corpul uman în decurs de o zi ar putea face să fiarbă 30 de litri de apă rece”, căldura sufletească degajată de mine și de tine, câte suflete ar putea încălzi? Știi? Dacă nu știi, te provoc să încerci, măcar odată. Și dacă nu ai curaj să experimentezi singur, te așteptăm alături de noi, voluntarii SUP.
Mihai Enea
Director SUP Moldova

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1434, Ultimul acces: 2024-04-14 09:10:06