“Copiii strazii nu ajung si pe strada copilariei” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

“Copiii străzii nu ajung și pe strada copilăriei”

[2013-02-01]
Deși pare a fi doar un simplu joc de cuvinte, această afirmație reflectă realitatea crudă cu care se confruntă mulți din cei ce ar trebui să se bucure de copilărie. Din păcate, pentru mulți copii, bucuria nu mai există. Din fericire, eu și cu tine putem răspândi în inimile acestor copii bucuria după care tânjesc. Și cand fac această afirmație – prin care mi-ar plăcea să te provoc, o fac bazat pe multele experiențe trăite la finele anului 2012. Citește te rog, aceste gânduri:
- „Ce rău îmi pare că au trecut deja trei zile… că se termină programul acesta… știți, de când mă știu nu am fost așa de fericit și bucuros. Nimeni nu și-a luat timp special pentru mine, nimeni nu mi-a vorbit de dragoste, nimeni nu mi-a spus că este Cineva care mă iubește. Nimeni nu mi-a dat vreodată ceva gratis cum ne-ați dat voi…Vă este greu să mă credeți dar, promit să pun în practică tot ce ne-ați învățat pentru ca nici eu nici neam de neamul meu să nu mai treacă pe unde trec eu…!”
Timp de patru zile, cei 85 de copiii din Centrul de Reeducare Tg. Ocna au fost beneficiarii Școlii Biblice de vacanță cu titlul: „ Isus, mai mult decât un copil”. Temele abordate au fost diverse ca și obiectivele propuse: Unicitatea noastră în ochii lui Dumnezeu, alegerile care ne formează, conținutul este mai important decât ambalajul, Dumnezeu a evaluat viața mea mai mult decât pe a Lui. Ne-am dorit să îi ajutăm să înțeleagă că alegerile din prezent formeaza viitorul, să realizeze conceptul iertării, să accepte nevoia unei schimbări a vieții – ca un răspuns la nașterea – moartea lui Isus și să învete să își dedice viața lui Isus Hristos.
Fiecare întâlnire a fost presărată cu povestiri și experiențe practice, cu activități practice, lucru manual, lucrările executate fiind folosite la expoziția unității. La finalul programelor, toți copiii primeau pachete cu articole de igienă personală, fructe, dulciuri, rechizite, etc. Pentru fiecare participant, sponsorul acestui proiect a asigurat câte o Biblie ilustrată pentru copii. Această carte a adus multă bucurie tuturor celor ce au primit-o.
Deși mulți dintre ei nu s-au putut bucura de gogoșile calde, arămii și pufoase pe care mama sau bunica ni le pregătea cu noaptea în cap spre a fi proaspete și apetisante pe când ne trezeam noi, sau nu s-au putut cuibări în poala bunicului, care ne făurea fluiere din salcie sau viori din coceni de porumb, deși „copii străzii nu ajung pe strada copilăriei”, ei rămân tot copii și au nevoie de tine și de mine pentru a le înfrumuseța copilăria, pentru a le oferi ceea ce poate doar în vis și-au imaginat că pot avea, pentru a le întinde o mână atunci când toți le întorc spatele și pentru ca împreună să depășească momentele de criză din viața lor ajutându-i să trăiască așa cum ar trăi Isus astăzi . Cu siguranță, și tu poți să le duci o bucată din „strada copilărei” în inimile lor.
Mihai Enea
Director SUP Molodva
yo8cyn@yahoo.com ,
0742 200350

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1300, Ultimul acces: 2023-09-28 13:06:07