Cea mai mare statuie mariana din lume a fost dezvelita in Bolivia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cea mai mare statuie mariană din lume a fost dezvelită în Bolivia

[2013-02-04]
Cea mai mare statuie din lume a Preasfintei Fecioare Maria, dedicată Fecioarei de Socavon, a fost inaugurată la 1 februarie 2013 în cadrul unei ceremonii desfășurate în orașul Oruro, Bolivia. Rolando Rocha, principalul sculptor al proiectului, le-a declarat reporterilor că mai mult decât o simplă "lucrare de inginerie și artă", monumentul "este un act de credință care întărește tradițiile noastre". Având o înălțime de 45 de metri, statuia este amplasată pe un munte de 3650 de metri, la sud de La Paz, al doilea oraș ca mărime al țării. La ceremonia de dezvelire a statuii au participat președintele bolivian Evo Morales și primarul din Oruro, Rossio Pimentel.
Fecioara de Socavon este patroana minerilor. Statuia originală este păstrată în Sanctuarul diecezan al Fecioarei de Socavon, în orașul Oruro. Prezentarea statuii de 1,2 milioane de dolari a marcat de asemenea începutul Carnavalului din Orugo. Festivalul orașului este singurul Carnaval care include un dans în cinstea Fecioarei Maria. În timp ce locuitorii din Oruro se pregăteau pentru procesiunea anuală cu lumânări la Sanctuarul din Socavon, Episcopul Cristobal Bialasik a dat o scrisoare, invitându-i pe cei care locuiesc pe ruta procesiunii să își decoreze casele cu imagini sacre și să asculte transmisiunea acestui eveniment. La procesiunea de încheiere, care a avut loc în seara zilei de duminică, 3 februarie, au participat aproape 50 de dansatori, care au dansat până la sanctuar, unde au cerut mijlocirea Fecioarei Maria.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1057, Ultimul acces: 2023-06-02 13:33:41