Sinaxa preotilor din Protopopiatul Onesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sinaxa preoților din Protopopiatul Onești

[2013-02-04]
La Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești a avut loc luni, 4 februarie, sinaxa preoților din Protopopiatul Onești. A fost cea de-a 14 întâlnire în context liturgic a slujitorilor sfintelor altare din această protoierie.
Devenit o tradiție, evenimentul a debutat cu sfânta Liturghie oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un impresionant sobor de preoți, în prezența a numeroși credincioși, informează Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Ierotheos“ a preoților Protopopiatului Onești, dirijată de pr. Adrian Șopa, care a primit ân această zi rangul onorific bisericesc de iconom stavrofor.
În cadrul de comuniune liturgică, cei aproape 100 de preoți din Protopopiatul Onești s-au împărtășit din același sfânt potir cu ierarhul locului. În același context s-a oficiat și o slujbă de pomenire a celor adormiți, ân cadrul căreia a fost pomenit și Nicolae Giosanu, tatăl Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul. Întâlnirea a continuat cu prezentarea de către preotul Genes Ciprian a unei conferințe despre activitatea pastoral-misionară a preotului, așa cum apare reflectată ân opera părintelui Dumitru Stăniloae.
Apoi, PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învățătură în care a nuanțat diferite aspecte privind activitatea preotului ân parohie de călăuzitor pe calea mântuirii. De asemenea, Preasfinția Sa a citit și rugăciuni speciale de dezlegare pentru preoți și credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1101, Ultimul acces: 2023-09-28 22:26:34