Obiectivele Bisericii Greco-Catolice Ucrainene din Europa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Obiectivele Bisericii Greco-Catolice Ucrainene din Europa

[2013-02-05]
La 29 ianuarie, reședința din Piața Madonna dei Monti, Roma, a găzduit o întâlnire a Ierarhilor Bisericii Greco-Catolice Ucrainene (BGCU) din Europa Occidentală. Scopul întâlnirii a fost cooperarea mai strânsă între structurile ecleziale ale BGCU din vestul continentului, informează situl RISU.org.ua.
Participanții au discutat despre pregătirea specializată a preoților și despre selectarea lor pentru activitatea pastorală în țările occidentale. În plus Ierarhii au făcut un schimb de experiență privitor la valurile anterioare de imigranți, care constituie acum diaspora ucraineană, dar și privitor la fenomenul actual de emigrare în masă. În urma discuțiilor, s-au fixat o serie de obiective pe care BGCU din Europa Occidentală să le urmărească cu atenție. Iar primul în listă este implementarea unei strategii de dezvoltare a BGCU până în anul 2020 sub tema "Parohia vie, ca loc al întâlnirii cu Cristos".
Alte obiective notate sunt: asistarea pastorală a copiilor și tinerilor, vizându-se conservarea identității spirituale și naționale și încurajarea vocațiilor; catehizarea copiilor, tinerilor și adulților; integrarea, căsătoriile mixte și prevenirea asimilării; unificarea și aprobarea textelor liturgice în limbi străine și participarea copiilor la Euharistie; zile comune de reculegere și întâlniri între preoții ucraineni din Occident, pentru schimb de informații și de experiențe. De asemenea s-au discutat și aspecte precum finanțele și strângerea de donații.
La întâlnire a participat Exarhul Apostolic pentru Germania și Scandinavia, Episcopul Petro Kryk; Exarhul pentru Londra și Vizitator Apostolic pentru Irlanda, Episcopul Hlib Lonchyna; Vizitatorul Apostolic pentru Italia și Spania, Episcopul Dionisii Liakhovych; și delegatul pentru Benelux și Elveția și Eparh de Paris, Episcopul Borys Gudziak.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 987, Ultimul acces: 2023-03-20 20:07:05