PS Anton la Intalnirea Episcopilor prieteni ai Miscarii Focolarelor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Anton la Întâlnirea Episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor

[2013-02-05]
În perioada 29-31 ianuarie a avut loc la Roma, Întâlnirea Episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor, având ca temă principală "Iubirea față de Isus trăită prin frați", simpozion la care a participat și Preasfințitul Anton Coșa, Episcop de Chișinău, alături de alți 31 de Episcopi din Spania, Luxemburg, Germania, Polonia, Cehia, Slovenia și, mai nou, Episcopi din Australia, Liban, Corea de Sud, Camerun, Madagascar, Statele Unite, Brazilia, aflăm dintr-un material publicat pe CatolicMold.md.
Au fost trei zile pline de spiritualitatea unității, caracteristică definitorie a Mișcării Focolarine, timp binecuvântat despre care, într-unul din interviurile acordate postului Radio Vatican în această perioadă, Mons. Coșa a declarat: "Am înțeles că nu există o altă cale pentru evanghelizare, pentru a crea punți, pentru a oferi speranța. A trăi alături de fratele pe care Dumnezeu ți-l așează alături este o provocare, dar fiecare frate pe care îl întâlnești, pe care îl asculți, este un mod de a trăi Evanghelia, este un act de credință. Este exact ceea ce ne cere acest An al Credinței, să crească în noi credința, dar fără caritate nu există credință adevărată. Mai întâi trebuie să credem că El ne-a iubit, și apoi să facem pasul propriu. Eu, ca și Episcop nu aș putea sluji Biserica, împlinindu-mi propriul minister, decât pășind pe acest drum: drumul confratelui".
La audiența generală de miercuri, 30 ianuarie, Episcopii prezenți la simpozion au primit salutul particular și încurajarea Papei Benedict al XVI-lea, care le-a spus: "Carisma unității pe care voi o îndrăgiți într-un mod particular, să vă susțină și să vă anime în ministerul vostru apostolic". Printre altele, în sejurul său roman, Preasfințitul Anton l-a vizitat și încurajat pe pr. Stanislav Obreja, preot al Diecezei de Chișinău, care se află la studii post-universitare la Roma, la Universitatea Pontificală Gregoriană.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1018, Ultimul acces: 2023-03-31 07:53:01