Intalnirea persoanelor consacrate din zona Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bacău

[2013-02-05]
În zona Bacău a Diecezei Romano-Catolice de Iași, persoanele consacrate s-au întâlnit la surorile din Congregația Maestre Pie Venerini din Bacău, în ziua de 3 februarie 2013, citim pe Ercis.ro. Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune comunitară. Tema acestei întâlniri a fost: "Noua evanghelizare rodnică este posibilă doar prin intensificarea trăirii credinței la nivel personal, comunitar, diecezan, național și mondial". Pr. Tiberio Scorrano, din comunitatea carmelitană de la Luncani, a evidențiat cele două dimensiuni ale vieții Biserici: dimensiunea petrină, caracteristică a vieții instituționale a Bisericii, și dimensiunea mariană, caracteristică a vieții consacrate.
A urmat apoi procesiunea solemnă de la casa surorilor până la biserica parohială Fericitul Ieremia din Bacău, iar la 10.30 a avut loc Sfânta Liturghie, prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, împreună cu ceilalți confrați preoți prezenți la întâlnire. La începutul Sfintei Liturghii, pr. Isidor a citit mesajul PS Petru Gherghel către persoanele consacrate. La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. paroh Dumitru Gabor a mulțumit persoanelor consacrate prezente la această sărbătoare și le-a urat o viață de sfințenie. După-amiază, la casa surorilor Maestre Pie Venerini, fiecare congregație a prezentat carisma și activitățile proprii, cu scopul de cunoaștere reciprocă și colaborare în viitor. La prezentare a participat și PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași. Excelența sa a evidențiat importanța vieții consacrate în Biserică. După salutul și binecuvântarea Preasfințitului, ziua s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 933, Ultimul acces: 2023-03-20 20:09:49